Boeken

Hier vind je een selectie van boeken (in willekeurige volgorde) die ons inspireren, passend bij onze lifestyle. Deze boeken helpen ons in onze persoonlijke groei en tot het vormen van de persoon die we graag willen zijn.

Master your mindset

Op zoek naar persoonlijke groei? Dan gaat dit boek je zeker helpen. Dit boek gaf ons de bevestiging om te gaan emigreren naar Bonaire. Stel je dromen niet uit, maar leef je mooiste leven nu! Master your Mindset helpt je in het leren over bewustzijn, zingeving en inzicht krijgen door jezelf goede vragen te stellen. Je zult eerst jouw mindset opnieuw moeten programmeren, om je mooiste leven te kunnen leiden. Het gaat over levensvragen. Waarom doe je wat je nu doet? Wat wil je nu eigenlijk echt? Hoe doorbreek je belemmerende gedachten en patronen? Kortom een must read om het beste in jezelf naar boven te halen en je mooiste leven te gaan leven.

De alchemist

Dit boek behoort tot een van de beste boeken als het gaat om persoonlijke groei. Het staat namelijk vol met levenslessen en inzichten. Deze inzichten worden gegeven In de vorm van een schitterend verhaal, waarin Santiago de schaapherder alles achterlaat en op pad gaat om zijn legende/droom te volgen. Het boek leert je onder andere om jezelf nooit te laten belemmeren door angsten en meningen van anderen. Je leest over overtuiging, geloof en aantrekkingskracht van het universum. Dat je door stil te blijven staan nooit verder komt, je moet in beweging blijven. Zet een koers uit, soms wijk je wat af en maakt een omweg, maar juist daardoor blijf je groeien. De weg naar de bestemming is waar je jouw geluk kunt vinden. Volg je hart, want daar is je schat. 

Je bent zoals je denkt

Dit boek neemt je mee in de levenskunst van gedachten. Jij ziet de wereld op basis van jouw gedachten, zoals je denkt. Maar is dit ook de werkelijkheid? Dit is namelijk jouw werkelijkheid. Je krijgt meer inzicht en begrip in de manier waarop jij je gedachten vormgeeft. Hierdoor ben je beter in staat om vorm te geven aan jouw mooiste leven. Inspiratie voor dit boek komt vanuit: As a man thinketh (James Allen), The science of getting rich (Wallace D. Wattles) en is aangevuld met eigen inzichten van Michael Pilarczyk.

Dieren eten

Wij leven vegetarisch en waar kan veganistisch, omdat voor ons niet alleen liefde voor elkaar maar ook voor dieren een belangrijke waarde in het leven is. Deze lifestyle danken we mede door de inzichten die wij kregen uit het boek van Jonathan Safran Foer. Hierin komt onze onwetendheid over dit thema aan de orde. Antwoorden en inzichten vind je op vragen zoals: waarom eten we dieren? Zouden we ze eten als we weten hoe ze op ons bord terechtkomen? Hoe rechtvaardigen we het eten van dieren? Op basis van deze inzichten kan iedereen voor zichzelf een bewuste keuze maken.

Stoppen met vlees

Robert Bridgeman leefde twee jaar in Azië en verdiepte zich onder andere in boeddhisme, meditatie, non dualisme, sjamanisme en talloze andere stromingen. Hij studeerde een jaar in San Francisco waar hij de meest moderne hersenwetenschap onderzocht en volgde colleges bij diverse bekende wetenschappers. Ook verdiepte hij zich in kwantumfysica. Verontrustende berichten over de schandalen waarop het vlees op ons bord terechtkomt, komen meer en meer aan het licht. Maar waarom blijven we dan toch massaal vlees eten? Robert neemt je aan de hand van zijn onderzoeksresultaten mee in de toekomst van ons voedsel, gezondheid, milieu en dierenwelzijn. Dit boek is een eerlijk verhaal over de productie en consumptie van vlees.

De olifantenfluisteraar

Natuurbeschermer Lawrence Anthony bezit een Game Reserve in Afrika. Hij is de laatste mogelijkheid voor een kudde getraumatiseerde olifanten, die anders worden afgemaakt. Met oneindig veel geduld krijgt Anthony het uiteindelijk voor elkaar het vertrouwen te krijgen van de kudde. De olifanten geven levenslessen over loyaliteit, vrijheid, verbondenheid. Dit boek toont aan hoe ver de emotie en intelligentie bij dieren is ontwikkeld. Een ontroerend boek waar wij als mens nog veel van kunnen leren.

De kracht van het nu

De kracht van het nu beschrijft je onechte zelf (je ego) los te laten. We zijn ons denken niet. Je authentieke kracht wordt pas werkelijkheid als je jezelf overgeeft aan het nu en je ego los laat. Hierdoor vinden we geluk. Het boek beschrijft ook dat er nogal wat blokkades zijn om in het nu terecht te komen. Als we volledig aanwezig kunnen zijn en iedere stap in het Nu kunnen zetten, kunnen we de werkelijkheid ervaren van zaken als ‘overgave’, ‘vergeving’ en ‘het onnoembare’. Zo kunnen we onszelf openstellen voor de transformerende ervaring van De kracht van het Nu.

Superbrein

Een mens kan zijn hersenen trainen en veranderen. Wij zijn ons brein niet. De geest beheerst de hersenen, en niet andersom. De twee pioniers op gezondheidsgebied Deepak Chopra en Rudolph E. Tanzi delen in Superbrein hun afwijkende visie op de werking van hersenen, gebaseerd op zowel wetenschap als spiritualiteit. Zij beweren dat de geest de hersenen beheerst, en niet andersom. Een mens kan nieuwe neurale wegen ontwikkelen door mindfulness en meditatie te beoefenen. Het is niet voor niets dat de hersenen van mediterende monniken er anders uitzien dan die van de meeste mensen. Conclusie: de hersenen zijn ons krachtigste instrument om gezondheid en geluk te bereiken.

Leven zonder zorgen

Zorgen, we hebben er allemaal weleens last van. Van kleinere zorgen tot grotere zorgen; soms zijn ze direct op te lossen, soms liggen we er nachten van wakker. Maar wat als zorgen je leven overnemen of zelfs omslaan in angst? Wat als je gewoon niet meer kunt eten van de stress of er zelfs ziek van wordt? Leven zonder zorgen biedt de oplossing. In deze klassieker leert bestsellerauteur Dale Carnegie je een aantal praktische strategieën waarmee je direct aan de slag kunt. Met Leven zonder zorgen onderzoek je de aard van je zorgen, angst en stress en op welke niveaus het je leven kan beïnvloeden: fysiek, emotioneel, cognitief, relationeel en zelfs spiritueel. 

De rijkste man van Babylon

Dit boek neemt je mee in een verhaal dat zich afspeelt in het oude Babylon. Arkad is de rijkste man van Babylon en aan de hand van verhalen met praktische adviezen neemt hij je mee in het opbouwen van jouw gezonde financiën. De lessen uit het verleden zijn namelijk nog steeds actueel. Het zijn gouden regels voor welvaart en welzijn. Dit boek laat zien dat welzijn voor iedereen weggelegd kan zijn. Dit boek is een moderne bewerking van het boek The Richest Man in Babylon uit 1926.

Rijke pa arme pa

Robert Kiyosaki leert je in dit boek hoe je meer geld kunt verdienen om je inkomen te laten toenemen, maar ook hoe je dit geld kunt behouden en voor je kunt laten werken. Daarnaast geeft hij een aantal bijzondere inzichten. Je hoeft geen hoog inkomen te hebben om rijk te worden. Vertrouw niet op het huidige schoolsysteem als het gaat over onderwijs op gebied van geld. Geeft hij duidelijk aan wat activa en passiva nu echt betekenen.

Think and grow rich

Een klassieker op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en succes. Dit is de nieuwe versie van het oorspronkelijke exemplaar ooit geschreven door Napoleon Hill (1937). De waarheden die Napoleon Hill destijds beschreef zijn tijdloos, de wetten en regels universeel. In dit boek lees je over de strategie die heel veel succesvolle mensen een fortuin opgeleverd heeft, maar bovenal is dit een formule voor een succes en voldaan leven.

De spirituele les van rijkdom

Dit boek geschreven door Deepak Chopra leert ons over overvloed. De weg naar innerlijke vrede en vervulling. We moeten ons niet focussen op wat we niet hebben, maar juist op wat we wel hebben. Waarbij we de focus leggen op de mogelijkheden in het leven. ‘De spirituele les van rijkdom’ leert ons dat dat innerlijke ervaringen de sleutel zijn tot de grote rijkdom van het universum en de grenzeloze mogelijkheden van het leven.

The secret

 

Rhonda Byrne schrijft over een eeuwenoud geheim dat de grootste denkers van onze geschiedenis al eindeloos boeide. In dit boek leer jij wat dit geheim is, waardoor jij jouw leven kunt veranderen. In ons zit een verborgen kracht waarmee jij jouw wensen werkelijkheid kunt laten worden. In dit boek onthullen een aantal mensen hoe zij dit hebben toegepast in hun leven. Dit alles heeft te maken met the law of attraction (LOA). Hiermee kun je zelf je geluk en succes realiseren aan de hand van visualisatie en emoties. Je trekt namelijk aan wat je denkt en waar je van overtuigt bent.

De acht grote lessen van de natuur

Als mens zijn we door onze consumptiemaatschappij, materialisme en luxueus, comfortabele leven onze verbinding met de natuur kwijtgeraakt. Wij vernietigen op dit moment de natuur, maar eigenlijk zijn wij verbonden met de natuur en alles wat leeft en groeit. Wij (Reisverslaafd) vonden dit terug in de natuur op Bonaire, waar materialisme veel minder speelt. In dit boek geeft de schrijver weer hoe wij weer in harmonie kunnen leven met de natuur. Je leest hoe wij weer in verbinding met de natuur kunnen komen, door de acht lessen van bomen, insecten, dolfijnen en andere natuurverschijnselen.

Verlangen naar minder

In dit boek lees je over een bewust en duurzaam leven. Voor veel mensen (ook voor ons als Reisverslaafd) komt er een moment dat je werkelijk het bewustzijn krijgt en inziet dat een minimalistische lifestyle je veel gelukkiger maakt. Vaak ontstaat dit inzicht gedurende een reis buiten onze westerse consumptiemaatschappij. Zo ook de schrijver van dit boek, Jelle Derckx. Hij neemt je mee in zijn verhaal hoe hij begon met minimaliseren, minder ging kopen en bewuster leven. Dat geeft namelijk meer ruimte voor de dingen die écht belangrijk zijn.

Weg ermee

Ook de schrijver van dit boek, Dennis Storm, ontdekte wat minimalisme betekende tijdens zijn reizen. Tijdens deze reis leefde hij vanuit zijn koffer en ontdekte hoe fijn het is om te leven zonder al die onnodige ballast. Leef thuis ook alsof je altijd op reis bent, dat is de kunst van het minimalisme. Dit beschrijft hij in dit boek als de essentie van minimalisme. Teruggaan naar de essentie van het leven kan voor iedereen natuurlijk anders zijn. Ontspullen, de gevolgen van de  consumptiemaatschappij waarin wij zijn opgegroeid en materialisme zijn thema’s die hier aan bod komen.

Wat er is

Door de drang naar avontuur en het ontdekken van het onbekende, besluiten Hedwig en haar vriend alles te verkopen en met een oude Volkswagen bus op pad te gaan. Ze willen ontsnappen uit de wereld van vastigheden en vastgeroeste patronen op zoek naar vrijheid. Meer connecten met de natuur en te ontdekken wie je nu werkelijk echt bent. Maar ook over opofferingen die je doet om jouw mooiste leven te kunnen leven.

Mijn leven in de wildernis

In Mijn leven in de wildernis vertelt de Nederlandse Miriam Lancewood over haar leven in de wildernis van Nieuw-Zeeland. In 2010 verruilde ze de Achterhoek voor een leven ver van de bewoonde wereld. Samen met haar man Peter leeft ze zonder enige vorm van luxe een geïsoleerd leven in de verlaten bergen op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. In het televisieprogramma Floortje naar het einde van de wereld zocht Floortje Dessing het echtpaar op. Een inspirerend verhaal over durf, keuzes en geluk

Fulltime avonturier

Een vrij en avontuurlijk leven, dat wilde Tamar Valkenier. In ‘Fulltime avonturier’ lees je hoe ze vol overtuiging haar veilige bestaan achterliet en op weg ging. Op haar achtentwintigste besloot sterrenchef en recherchepsycholoog Tamar Valkenier afstand te doen van al haar bezittingen en haar veilige leven. Ze koos voor het avontuur. Twee jaar lang fietste ze de wereld rond. Eerst in het ‘veilige’ Europa en daarna almaar verder. Ze reisde vier maanden door Mongolië met haar paard, kameel en hond en liep 600 kilometer door Jordanië. Met Miriam Lancewood, bekend van Mijn leven in de wildernis, doorkruiste Tamar het hooggebergte van Nieuw-Zeeland, terwijl ze leefden als jagers-verzamelaars. Ze werden daar opgezocht door Floortje Dessing voor haar tv-programma Floortje naar het einde van de wereld. Tamar Valkenier blijft op zoek naar nieuwe avonturen. In ‘Fulltime avonturier’ doet ze verslag van haar vrije leven.

Waar is het avontuur?

Wat doe je als je denkt dat het avontuur uit je leven is verdwenen? Met deze vraag begint Brigitte Ars een persoonlijke zoektocht naar de avonturier in onszelf en een avontuurlijk leven. Die tocht voert langs friluftsliv – de liefde en filosofie van de Noren voor het buitenleven – bij de Noorse fjorden via The Explorers Club in New York naar het Engelse Exmoor. Ze praat met avonturen experts, psychologen en filosofen, bezoekt avonturen conferenties en workshops en onderzoekt tegelijk wat de hedendaagse betekenis is van avontuur en avonturiers.

Waar is het avontuur? is een leerzaam, bij vlagen filosofisch boek. Ars voert ons langs de vele gezichten van het fenomeen avontuur en de avonturier door de eeuwen heen. Van de romantiek van Samuel Coleridge tot avontuur psycholoog Eric Brymer.

Echte vrouwen krijgen een kind

In Nederland krijgt ongeveer een op de vijf vrouwen geen kinderen, om verschillende en zeer persoonlijke redenen. Liesbeth Smit beschrijft hoe het is om als vrouw anno nu geen kinderen te hebben. In Nederland krijgt ongeveer een op de vijf vrouwen geen kinderen, om verschillende en zeer persoonlijke redenen. Niet-moeder Liesbeth Smit beschrijft hoe het is om als vrouw anno nu geen kinderen te hebben. Hoe ga je om met (impliciete) verwachtingen van jezelf en je omgeving? Waarom vinden we het moederschap zo vanzelfsprekend, en zijn ‘vrouwelijkheid’ en ‘moederschap’ zo onlosmakelijk met elkaar verbonden? En hoe kun je als vrouw zonder kinderen wel degelijk een rijk leven leiden?

Baby in mijn hoofd

Het begint met de wens om samen met haar man een gezin te stichten. Maar als dat niet zo snel blijkt te lukken, verandert haar leven steeds meer in een moeizame worsteling. In Baby in mijn hoofd vertelt Ellen je haar openhartige verhaal. Over het prille begin en groeiende zorgen. Over mooi weer spelen naar de buitenwereld, terwijl het vanbinnen noodweer is. Over het ondergaan van iui- en ivf- behandelingen en de keuze om daarmee te stoppen. Over de wanhopige zoektocht naar de oorzaak, een oplossing en rust in haar hoofd. En waar ze die uiteindelijk op een onverwachte plek vindt. Met een onvervulde kinderwens als uitgangspunt gaat dit boek niet alleen over de strijd met vruchtbaarheidsproblemen. Het gaat vooral over de zoektocht naar geluk en zingeving bij tegenspoed. En hoe je juist daarin de magie van het leven terug kunt vinden.