Met de hond op vakantie

Dogmom | gelukkig zijn zonder kinderen

Als jullie mij al langer volgen op Instagram, zien jullie dat ik zonder enige schaamte quotes en afbeeldingen over ‘dogmom’ online plaats. Ik deel graag mijn liefde voor mijn honden. Ik ben dan ook de zeer trotse hondenmama van 3 bijzondere honden: Nelson, Hazel & Teddy.

# Dogmom

Als jullie mij al langer volgen op Instagram, zien jullie dat ik zonder enige schaamte quotes en afbeeldingen over ‘dogmom’ online plaats. Ik deel graag mijn liefde voor mijn honden.  Ik ben dan ook de zeer trotse hondenmama van 3 bijzondere honden: Nelson, Hazel & Teddy. 

Waar staat de term ‘dogmom’ nu precies voor? Wat is een dogmom? Als je een hondenliefhebber bent en jouw hond beschouwt als een belangrijk lid van je gezin, dan ben je waarschijnlijk bekend met deze term. Een dogmom is een term die gebruikt wordt om een vrouw te beschrijven die haar hond(en) beschouwt als haar kinderen, like me. Voor de moeders van de harige vrienden gaat het zorgen voor hun honden verder dan alleen voeden, uitlaten en aaien, het is een ware levensstijl. In deze blog leg ik graag de bijzondere relatie uit tussen mijn honden en mij en waarom ik een trotse dogmom ben.

Dogmom
Nelson, Hazel, Teddy
dogmom
Nelson, Hazel en Teddy

Ik kies ervoor om dog mom te zijn

In mijn blog over kinderloosheid,  kun je lezen dat een gezin stichten voor ons geen optie is. Ik heb ervoor gekozen om een dogmom te zijn en te zorgen voor mijn huisdieren als ware het mijn ‘kinderen’ zijn. Dit zie je wel vaker bij mensen die om verschillende redenen geen kinderen kunnen krijgen, waardoor ze op zoek zijn naar een andere manier om het verlangen om voor iets te zorgen en liefde te kunnen geven. Dit was ook zo bij mij het geval. 

Tijdens een koffiedate met mijn lieve mama waren we allebei in tranen vanwege het onderwerp kinderloosheid. Mijn moeder opperde toen om een hond te nemen. ‘Een hond, maar we zijn altijd op reis’, snikte ik met een betraand gezicht. ‘Geen probleem, die hond komt naar mij toe als jullie op reis zijn’. Die avond is het contact met de fokker van Nelson gelegd en de rest is geschiedenis.

dogmom
Nelson
dogmom
Nelson

Geen kind wel een hond

Voor kinderloze vrouwen zoals mij, kunnen honden een grote bron van vreugde en voldoening zijn. Hoewel het hebben van een hond niet hetzelfde is als het hebben van een kind, kan het echt een vervulling zijn van het verlangen om voor iets te zorgen en liefde te geven. Ze bieden gezelschap, onvoorwaardelijke liefde en kunnen ook helpen bij het verminderen van stress en angst. Het hebben van een hond kan dus een heel goede manier zijn om deze leegte op te vullen en tegelijkertijd een groot gevoel van voldoening en geluk te geven. 

Bovendien zorgt het zorgen voor een hond voor een dagelijkse routine en verantwoordelijkheid, wat kan helpen bij het gevoel van voldoening en het creëren van structuur in het dagelijks leven. Ik ga erg goed op het ritme van de honden en plan heel mijn dag om mijn drie trouwe viervoeters heen. Zo start ik de dag altijd aan zee met mijn roedel. 

Voordelen dogmom

Voor dogmoms is hun hond vaak meer dan alleen een huisdier, net zoals dat bij mij het geval is. Het zijn trouwe metgezellen, die onvoorwaardelijke liefde en steun bieden. Dogmoms willen het beste voor hun honden en zorgen ervoor dat ze alles krijgen wat ze nodig hebben om gezond en gelukkig te zijn. In de praktijk betekent dit voor mij dat ik mijn honden nooit langer dan een paar uur alleen laat, ze een speciale kamer hebben waar ze in de airco mogen liggen en waar het mogelijk is, ze meegaan op ontdekkingstocht. Zo heeft Nelson al veel van de wereld gezien. De band tussen mijn honden en mij is onvoorwaardelijk en gaat echt veel verder dan alleen de fysieke zorg. 

dogmom
Hazel & Nelson

Een hondenmoeder zijn brengt erg veel voordelen met zich mee, zoals het verminderen van stress, het bieden van een gevoel van gezelschap en een toegenomen fysieke activiteit. Het belangrijkste voordeel van een dogmom zijn, is de onvoorwaardelijke liefde en vriendschap die je met jouw hond kunt delen. 

dogmom
Teddy
dogmom
Hazel

Getal zal snel oplopen

Het zijn van een dogmom gaat dus over meer dan alleen het hebben van een huisdier. Het is een levensstijl waarbij je jezelf toewijdt aan de zorg voor een ander levend wezen. Het biedt de mogelijkheid om onvoorwaardelijke liefde te ervaren en een band te ontwikkelen die niet te beschrijven is. Als je een dogmom bent, dan weet je hoe bijzonder deze relatie kan zijn en hoe het jouw leven kan verrijken. Mijn teller staat nu op 3 honden, maar als ik eenmaal uitgeraasd en uitgereisd ben, dan zal dat getal snel oplopen.

Deel deze post
Reisverslaafd
Reisverslaafd
Articles: 24