emigreren kun je leren

Emigreren kun je leren | op vakantie naar je thuisland deel 2

Ik heb het fijne Bonaire weer verlaten voor een vakantie naar Nederland. Ik had namelijk een flinke dosis liefde nodig van mijn allerliefste vrienden en familie. Soms voel je dit meer dan anders.

Ik heb het fijne Bonaire weer verlaten voor een vakantie naar Nederland. Ik had namelijk een flinke dosis liefde nodig van mijn allerliefste vrienden en familie. Soms voel je dit meer dan anders. Tijd voor emigreren kun je leren deel 2. Ook dit keer gold: ander uitzicht, ander inzicht. Zoals ik in de vorige blog ‘Emigreren kun je leren deel 1’ al schreef: ‘Even weg uit de tropische bubbel is helemaal niet verkeerd’. Toch vind ik een bezoek aan Nederland ook ingewikkeld en krijg ik de juiste emotionele balans nog niet gevonden. Ik stap altijd doodmoe van alle afspraken en indrukken het vliegtuig in, na mijn bezoek aan Nederland. Dit keer had ik geen stedentrip gepland, maar ging ik op ‘tournee’ door Nederland langs mijn lievelingsplekken. 

Een klein verhaaltje over een groot schip: het ss Rotterdam

De allereerste plek waar ik verbleef was in mijn geliefde Rotterdam. In deze wereldstad heb ik bijna tien jaar gewoond en heeft een bijzondere plek in mijn hart veroverd. Iedere keer voel ik de trots als ik door de Rotterdamse straten loop. Soms verlang ik weer naar die fijne tijd van vroeger. Herken je dat?

Deze keer verbleef ik op een unieke locatie: het ss Rotterdam. Wat een imposante accommodatie is dit  bijzondere hotel (228 meter lang, 28 meter breed en 41 meter hoog) en dan ook nog op een van mijn geliefde locaties in 010. Ik verbleef samen met een dierbare vriendin in het legendarische voormalige vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn waar van alles te doen is. Je kunt er dus overnachten, maar ook heerlijk genieten van de uitgebreide keuken. Daarnaast is het leuk om een rondleiding te boeken en meer te weten te komen over het schip. Houd je van een ander avontuur? Boek dan de escape room en probeer binnen een uur te ontsnappen. Mijn vriendin en ik waren er in het voorjaar en we hadden geluk met het weer, het was een van de eerste zonnige dagen in Nederland. We hebben dan ook genoten van de zon op het imposante dek waar in de zomer het zwembad geopend is: wat een leuke borrelplek is dit. Mij ga je hier vaker terugzien als ik weer in Nederland ben. Wanneer je ‘s ochtends wakker wordt, volg dan de geur van verse croissantjes naar het Promenade Deck waar je kunt genieten van een heerlijk ontbijt. 

het ss Rotterdam
Rotterdam vanuit de watertaxi
het ss Rotterdam

Het ss Rotterdam heeft een eigen aanlegsteiger van de Watertaxi Rotterdam en dat brengt mij meteen bij de volgende leuke tip: met een sneltreinvaart scheer je met de Watertaxi Rotterdam gemakkelijk en snel naar het centrum van Rotterdam. Bewonder de indrukwekkende skyline vanaf het water, wat een belevenis. Ik vind het een spectaculaire manier om met de watertaxi van zuid naar het centrum te reizen! Watertaxi Rotterdam vaart van vroeg in de ochtend tot laat in de avond. De schippers zijn ervaren en kundig en een ritje is telefonisch zo geboekt. Watertaxi Rotterdam heeft het vaargebied onderverdeeld in drie zones en de tarieven zijn per persoon.

Benieuwd naar mijn favoriete plekjes in mijn lievelingsstad?

  • Koffie drinken bij Heilige Boontjes

  • Borrelen bij Parqiet of de skybar ELVY in het NHOW hotel

  • Een tas shoppen bij Susan Bijl

  • Eten bij SLA, Vegan Junkfood Bar of in de Foodhall op de Kop van Zuid

Heilige Boontjes, Rotterdam
emigreren kun je leren
Parquit, Rotterdam

Hier aan de kust, de Zeeuwse kust: hotel Zilt

Mijn volgende bestemming was zonnig Zeeland. Ik ben dol op de Zeeuwse kust, de wind door mijn haren en ik kom er al van jongs af aan. Stiekem fantaseren wij dan ook vaak over een klein huisje aan zee in het Zeeuwse. Dit keer verbleef ik bij Zilt in Vlissingen. Zilt is een sfeervol hotel in het gezellige centrum. Je wordt welkom geheten door een van de vriendelijkste personen die ik ken: Koen. Wij hadden het geluk om in een nieuwe studio (nummer 4) te verblijven. De locatie van hotel Zilt is top. Binnen een paar minuten sta je op het gezellige Bellamypark en met vijf minuten lopen sta je op het strand. Daarnaast is het ontbijtbuffet voortreffelijk en daar kan ik zó van genieten. Ja, een leuke plek is Zilt!

emigreren kun je leren
De Zeeuwse kust
emigreren kun je leren
Hotel Zilt, Vlissingen

Het is ook leuk om een fiets te huren in Vlissingen en fiets langs de boulevard de stad uit, direct de natuur in. Fiets in de luwte van de duinen. De route wijst zichzelf, zolang je de duinen maar volgt.

Benieuwd naar mijn favoriete plekken in Vlissingen?

  • Koffiebar Marcus
  • Koffiebar Johnsons 
  • De vrolijkste outfits shop je bij Mrs Marcos. 
  • Eten bij Soif of een andere leuk restaurant op het Bellamypark
  • Strandtenten Pier 7, Panta Rhei, Kon-Tiki

Verblijf op Schiphol: hotel Schiphol

Mijn laatste bestemming in Nederland was zoals altijd op Schiphol. Ik vind niets fijner dan een nacht voor vertrek al in de buurt van de luchthaven te overnachten. 

Dit keer koos ik voor Hotel Schiphol. Het hotel is bijna klaar met de renovatie, dus de kamers zien er prachtig uit. Ook heeft het hotel een leuke brasserie, een zwembad, een gym en het welbekende, uitstekende ontbijtbuffet van Van der Valk. Met de shuttle sta je binnen tien minuten in de vertrekhal op Schiphol. Je kunt een kamer boeken, maar je kunt ook kiezen voor een ‘park-sleep-fly-arrangement’, ideaal. Zoals ik al eerder schreef: ik vind niets fijner dan zorgeloos aan je vakantie te beginnen, door een hotel in de buurt van Schiphol te boeken.

emigreren kun je leren
emigreren kun je leren

Mijn laatste nacht op Nederlandse bodem in Hotel Schiphol, bracht ik in eenzaamheid door en heerlijk vond ik dat. Even me-time en alle tijd om te mijmeren. Ik ga nu richting de 40 en wil nog zoveel doen, maar het kan allemaal niet in één leven. Dat geeft soms een enorme spanning en dwingt tot het maken van keuzes en het gekozene krijgt achteraf extra waarde, weet ik nu. 

Omdat ik nog zoveel wil doen, wordt het misschien wel duidelijk om Bonaire te verlaten. En van onze tijd op het tropische eiland een prachtige herinnering te maken, voordat we er wortel schieten. Wordt vervolgd dus! Daarbij ben ik definitief verslaafd aan vrijheid en mijn dromen volgen. Ik zie dat als een groot voordeel: je hebt maar één leven en ik voel het als een heilige taak om er iets moois van te maken. 

Heb jij wellicht ook een droom om ooit te emigreren naar jouw droomplek? Maar durf je deze stap toch niet te zetten? Wellicht kunnen we je helpen. We delen onze ervaringen in de blog ‘Emigreren kun je leren’

Liefs Chantal

Kijk ook zeker eens op ons Instagramaccount Reisverslaafd.

*Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met het ss Rotterdam, hotel Zilt en hotel Schiphol en bevat affiliatelinks

Deel deze post
Reisverslaafd
Reisverslaafd
Articles: 24