Highlights Nepal

Highlights Nepal | Reisroute langs alle hoogtepunten

In Nepal vind je de meest vriendelijke mensen en de mooiste natuur. Het is waanzinnig om tussen bergen van meer dan 8000 meter te lopen. Jij voelt je klein en de wereld voelt groot.

Benieuwd naar onze highlights Nepal? Dan ben je hier op het goede adres. De meest gestelde vraag aan ons reisverslaafden is: ‘Wat is jullie favoriete land?’. Zonder twijfel antwoorden wij dan allebei meteen: ‘Dat is Nepal, het allermooiste land op de wereld’. Nepal is letterlijk en figuurlijk een adembenemende bestemming. Je vindt er de meest vriendelijke mensen en de mooiste natuur. Het is waanzinnig om tussen bergen van meer dan 8000 meter te lopen. Jij voelt je klein en de wereld voelt groot.  Met een warm gevoel denken wij aan de koude nachten hoog in de Himalaya. In 2015 hebben wij een mooie trekking gemaakt door de Himalaya in Nepal met Mister Happy van Happy Treks Nepal. Udaya doet zijn naam eer aan, want hij tovert onmiddellijk een lach op je gezicht en die verdwijnt de rest van de trekking door de Himalaya niet meer. Zeven jaar later hebben wij nog steeds wekelijks contact met Mister Happy via de app, dat vinden wij bijzonder mooi.  

Als je een echte Nepalese ervaring wilt, kun je in de homestay van Mister Happy in Kaskikot verblijven. Kaskikot is een klein lokaal dorpje vlakbij Pokhara, met uitzicht over Lake Phewa en Pokhara. Een gedeelte van zijn opbrengst gaat direct naar zijn charity project dat de locals in Kaskikot en omgeving helpt.

HappytreksNepal
Foto Happy Treks Nepal
HappytreksNepal
Foto Happy Treks Nepal

Highlights Nepal; route langs alle hoogtepunten

Nepal stond al jarenlang op onze ‘bucketlist’. De bergen hebben bij ons een enorme aantrekkingskracht (dat zou je misschien niet verwachten van twee mensen die geëmigreerd zijn naar een klein eiland in de Caribbean). Een trekking door de Himalaya is een fysieke uitdaging en daar houdt vooral Chantal wel van. In 2015 was het dan eindelijk zover. We wilden een goed beeld krijgen van het land Nepal en hebben niet al onze dagen gespendeerd aan een trekking. Onze route neemt je mee langs de highlights van Nepal en was als volgt: Kathmandu, Chitwan National Park, Pokhara, trekking door de Himalaya, Kathmandu. Dit vinden wij een perfecte route voor een eerste kennismaking met deze betoverende bestemming.

Highlights Nepal
Foto Reisverslaafd: Annapurna gebergte

Hectisch Kathmandu

Je start je reis naar Nepal altijd in de drukke hoofdstad Kathmandu. Zorg dat je tijdens de vlucht een mooie plek aan het raam hebt, want op een heldere dag kun je tijdens de landing de besneeuwde toppen van de Himalaya al zien. Na de landing kun je een lichte cultuurshock ervaren als je landt op Nepalese bodem. Om die reden vinden wij het altijd prettig om onze eerste accommodatie plus transfer al te boeken. Zo staat er iemand klaar op de luchthaven om jou naar een fijne slaapplek te brengen, wel zo prettig na een lange vlucht en een jetlag. De leukste wijk om te verblijven is Thamel. In deze wijk vind je allerlei restaurants, winkeltjes en hotels. Het is er erg levendig op straat. 

Highlights Nepal
Foto Reisverslaafd: hectisch Kathmandu
Highlights Nepal
Foto Reisverslaafd: Boudhanath Stupa

Wij zijn onze eerste dag in het hectische Kathmandu meteen gestart met een stadstour. Voor een paar roepies stap je in een riksja en kun je de mooiste bezienswaardigheden van de stad gaan bezoeken. Het fijne om met een gids op pad te gaan, is dat hij je enorm veel kan vertellen over onder meer de Boudhanath Stupa waar je veel pelgrims ziet, de Monkey Temple Swayambunath van waar je een prachtig uitzicht over de stad hebt en de Pashuphatinath waar wij de lijkverbrandingen hebben gezien. De laatste bezienswaardigheid kan als schokkend ervaren worden. 

Na twee nachten hadden wij genoeg van het hectische Kathmandu gezien en zijn wij verder gereisd naar Chitwan. Je tickets voor de bus boek je eenvoudig hier

Highlights Nepal
Foto Reisverslaafd: Monkey Temple Swayambunath
Highlights Nepal
Foto Reisverslaafd: Durbar Square
Highlights Nepal
Foto Reisverslaafd: Pashuphatinath lijkverbranding

Ongerept Chitwan

Na een busreis van ongeveer 6 uur kom je aan in Chitwan National Park. Chitwan is een ongerept natuurgebied waar je neushoorns kunt spotten. Wij zijn na aankomst meteen een biertje gaan drinken aan de waterkant en daar werd de eerste neushoorn al gespot. 

Ook in Chitwan is het leuk om een excursie te boeken met een gids. Je stapt met je gids in een kano en vaart over de rivier het park binnen. Na een heerlijke tocht in de kano start de trekking door het park. Wetende dat er neushoorns, luipaarden, herten en tal van andere dieren zich schuilhouden maakt dit een spannend avontuur. Tijdens onze hike door de jungle hebben wij meerdere neushoorns gespot. Wat een fantastische beleving was dit. We raden het dan ook iedereen aan om zeker Chitwan National Park te bezoeken als je naar Nepal vliegt. Op safari in Nepal, hoe leuk klinkt dat namelijk? 

Ook in Chitwan zijn twee nachten in een sfeervolle lodge voldoende vinden wij. Op naar letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van de reis: een trekking door de Himalaya.

Highlights Nepal
Foto Reisverslaafd: neushoorn Chitwan National Park

Pokhara

Wanneer je een trekking maakt door het Annapurna gebergte, start je reis altijd in Pokhara. Deze fijne stad ligt aan de voet van de Himalaya. Na een prachtige busrit van ruim drie uur kom je vanuit Chitwan aan in Pokhara. Onderweg geniet je bij helder weer van prachtige vergezichten van de Himalaya. Op het moment dat wij arriveerden bij het busstation stond Mister Happy al op ons te wachten met zijn vrolijke lach. De gastvrijheid was meteen al voelbaar. Mister Happy nam ons op sleeptouw en wist ons alles te vertellen over de trekking en de beste plekjes in Pokhara. Wij hebben ons prima vermaakt in deze stad mede door de vele restaurants, winkeltjes en het prachtige Phewa meer. Wij vonden het erg fijn om langs het meer te wandelen en een biertje te drinken aan de waterkant. Ook zijn er vanuit Pokhara tal van dagtrips te ondernemen, maar wij vonden het ook een fijne plek om tot rust te komen na onze trekking in de Himalaya. 

Highlights Nepal
Foto Reisverslaafd: Phewa meer Pokhara

Trekking door de Himalaya

De allerbeste manier om Nepal te ontdekken is natuurlijk te voet. Kies voor een meerdaagse trekking door de Himalaya en geniet van letterlijk en figuurlijk adembenemende hoogtepunten. Er zijn in Nepal tal van trekkings te vinden van licht tot zeer zwaar. Wij kozen voor de Poon Hill trek bij Happy Treks Nepal, omdat het onze allereerste keer Nepal was (en niet de laatste). Poon Hill is een relatief makkelijke trekking en een mooie eerste kennismaking met het wandelen in de bergen, omdat je wel het echte trekkersgevoel door de Himalaya ervaart. Je hebt geen ervaring nodig, maar een goede conditie is wel een vereiste. Ook is de combinatie op de Poon Hill trekking van inspanning en cultuur opsnuiven in de pittoreske bergdorpjes erg leuk.

Highlights Nepal
Foto Reisverslaafd: Poon Hill Trekking

Wij waren er in de maand december en dat was voor ons goed. Het was droog, de zon scheen, maar ‘s nachts werd het wel ijskoud in de teahouses waar je overnacht gedurende de trekking. Daar moet je tegen kunnen. Ben je een heel erge koukleum? Dan zeggen ze dat de beste reistijd het voorjaar of najaar is. De volgende keer willen wij een zware trekking maken door het Annapurna gebied en dan kiezen wij voor de maanden februari, maart of oktober, november. 

Highlights Nepal
Foto Reisverslaafd: bergdorpje Poon Hill trekking

Tot slot

Een van de highlights Nepal was natuurlijk de trekking die we gemaakt hebben. In de blog Poon Hill Trekking | de mooiste toegankelijke trekking door de Himalaya vertellen we je uitgebreid over deze trekking met Happy Treks Nepal. We delen al onze tips en tricks en hopen jou enthousiast te maken om meteen te gaan werken aan je conditie en dat ticket te gaan boeken. 

Na een korte kennismaking met de highlights Nepal zijn wij zo verliefd geworden op het land Nepal, dat een volgend bezoek aan dit prachtige land niet lang meer kan uitblijven, uiteraard weer met Happy Treks Nepal. 

Wij hadden deze bestemming beslist niet willen missen! 

Op zoek naar nog meer informatie over Nepal? Deze is te vinden op onze bestemmingspagina over Nepal. Kijk ook zeker eens op ons Instagramaccount Reisverslaafd.

Deel deze post
Reisverslaafd
Reisverslaafd
Articles: 13