Hiken op Bonaire - Dos Pos hike

Hiken op Bonaire | De 7 mooiste hikes

Wij liggen graag op het strand, maar nog liever maken wij een prachtige hike op Bonaire. Bonaire is daarvoor een zeer geschikt eiland. Dit had je misschien niet verwacht? Naast zon, zee en strand vind je hier ook prachtige hikes door de schitterende natuur. Leer een andere kant van Bonaire kennen en wandel de 7 mooiste hikes van Bonaire lekker met ons mee. 

Hiken op Bonaire | de 7 mooiste hikes

Wij liggen graag op het strand, maar nog liever maken wij een prachtige hike op Bonaire. Bonaire is daarvoor een zeer geschikt eiland. Dit had je misschien niet verwacht? Naast zon, zee en strand vind je hier ook prachtige hikes door de schitterende natuur. Leer een andere kant van Bonaire kennen en wandel de 7 mooiste hikes van Bonaire lekker met ons mee. Op onderstaand kaartje van Bonaire hebben we met een rode cirkel aangegeven waar deze hikes zich bevinden.

Hiken op Bonaire
Kaart met hikes Bonaire
  • Alle hikes die je kunt lopen op Bonaire zijn aangegeven met kleine steentjes met een roze of blauwe kleur
  • Alle hikes op Bonaire zijn relatief kort (meestal niet langer dan 1.5 uur)
  • Ga in de ochtend of einde middag in verband met de hitte en het licht is op deze tijdstippen ook veel mooier
  • Doe goede schoenen aan in verband met losliggende steentjes, klimmetjes en naalden van cactussen
  • Neem voldoende water mee
  • Huur een auto. Het eiland is relatief klein, maar dit is de enige manier om de mooiste plekjes van Bonaire te ontdekken.

1. Red Hill hike

Een relatief onbekende kant van Bonaire, de ruige oostkust. Je waant je hier echt in het Wilde Westen. Het landschap waar je doorheen loopt bestaat uit ruig heuvellandschap met vele cactussen, waarna je bij een inloper van de zee terecht komt met mangrovebomen. Vervolgens kom je bij de ruwe zee aan de oostkust van Bonaire uit. Je hebt hier verschillende blowholes, waar het water uiteenspat op de rotsen. Vervolgens loop je weer landinwaarts, waar je de langste boom van Bonaire vindt. Iedere keer laat ik mij opnieuw verrassen door de schoonheid van deze kant van het eiland.

Hiken op Bonaire - Red Hill hike
Foto Reisverslaafd: Red Hill hike

Je kunt je auto bij het beginpunt van de hike parkeren. Je loopt een ronde en komt dus weer bij het beginpunt uit. Je kunt de hike dus links of rechtsom lopen, de volgorde maakt niet heel veel uit. Met deze hike ben je ongeveer een uur onderweg.

Wil je zelf op avonturenpad in deze omgeving? Dan is het ook erg leuk om niet de roze route te volgen, maar zelf op ontdekking te gaan rechts van het startpunt. Hier ligt geen route, maar kun je wel prachtig wandelen en je wordt beloond met mooie uitzichten en vele, schitterende bolcactussen.

Hiken op Bonaire - Red Hill hike
Foto Reisverslaafd: Red Hill hike bolcactussen
Hiken op Bonaire - Red Hill hike
Foto Reisverslaafd: Red Hill hike

Tip: Indien je van paardrijden houdt, is het ook leuk om een rit te boeken bij washikemba range. Je loopt een gedeelte van de red hill route dan met paard en gaat bij de inloper van de zee zwemmen met de paarden.

2. Seru Largu hike

De hike naar Seru Largu kan zeker niet ontbreken in de top 6. Iedere week train ik mijn kuiten en loop ik helemaal omhoog naar Seru Largu. Je parkeert de auto beneden op de Kibra i Montana, deze weg is net geasfalteerd. Vanaf hier start je trekking naar boven. Stop onderweg voor de prachtige uitzichten en om op adem te komen. Het is namelijk een flinke, maar redelijk korte klim naar boven, maar zeer de moeite waard. 

Hiken op Bonaire - Seru Largu hike
Foto Reisverslaafd: Seru Largu hike, oostkust view
Hiken op Bonaire - Seru Largu
Foto Reisverslaafd: Seru Largu hike, westkust view

Wanneer je eenmaal boven bent, heb je een prachtig uitzicht over Klein Bonaire en Bonaire. Je kunt zelfs helemaal tot de Zoutpannen in het zuiden kijken. Waanzinnig mooi! Boven op Seru Largu ligt ook nog een prachtige trail. Je loopt door totdat je aan de rechterkant het roze bordje ‘Seru Largu trail’ ziet en vanaf daar ga je rechts het pad in. De weg is goed aangegeven met roze stenen. Geniet wederom van het uitzicht, de prachtige bomen en de vele geiten die je onderweg tegenkomt. Je ziet hier zowel de oostkust als de westkust van het eiland. Nadat je de hike boven op de berg hebt gelopen, loop je via de geasfalteerde weg weer helemaal terug naar je auto. Je bent ruim een uur bezig en je hebt er dan ook echt een stevige work-out opzitten. 

Hiken op Bonaire
Foto Reisverslaafd: Seru Largu hike
Hiken op Bonaire - Seru Largu hike
Foto Reisverslaafd: Seru Largu hike

3. Lagadishi

Deze leuke hike hebben wij pas kortgeleden ontdekt. Je vindt deze hike in het Washington Slagbaai National Park. Deze hike duurt ruim anderhalf uur en je wandelt over een limestone plateau en komt langs een indrukwekkende blowhole en een prachtig strand waar schildpadden hun eitjes leggen. Dit strand is verbluffend mooi, maar je kunt hier niet zwemmen vanwege de sterke stroming en krachtige golven. Ook zie je tijdens deze hike zandduinen en je hebt een prachtig uitzicht over Salina Matijs waar je met geluk ook een hoop flamingo’s ziet. Deze hike heeft werkelijk alles te bieden.

Lagadishi hike Bonaire
Foto Reisverslaafd: Lagadishi hike
Lagadishi hike Boniare
Foto Reisverslaafd: Lagadishi hike
Hiken op Bonaire
Foto Reisverslaafd: Lagadishi hike
Lagadishi hike Bonaire
Foto Reisverslaafd: Lagadishi hike

4. Wandeling naar de zoutpier

Iedere dag wandel ik tijdens de zonsopkomst samen met de honden naar de Zoutpier. De ochtend vind ik het meest krachtige moment van de dag. Van een wandeling aan zee met mijn honden knap ik altijd op. Met je voeten op de aarde in beweging kom je uit je hoofd en zie je alles toch weer anders. Ik parkeer mijn auto altijd bij de divespot ‘The Lake’. Dit is de eerste plek na Ocean Oasis aan de rechterkant. Hier begin ik de wandeling over het koraal en over de strandjes naar de Zoutpier.

Hiken op Bonaire - Zoutpannen hike
Foto Reisverslaafd: Zoutpannen hike

Ik wandel ruim een uur, maar je kunt natuurlijk op ieder gewenst moment omkeren, want je loopt dezelfde route weer terug naar je auto bij ‘The Lake’. Wanneer je ‘s ochtends vroeg voor deze wandeling kiest, heb je het geluk om overvliegende flamingo’s te spotten. Dit alles bij een prachtig kleurenpallet door de zonsopkomst en je dag kan niet beter beginnen. 

Hiken op Bonaire - Zoutpier
Foto Reisverslaafd: Zoutpannen route flamingo's
Hiken op Bonaire - Zoutpier
Foto Reisverslaafd: Zoutpannen route

5. Dos Pos hike

Stiekem zijn wij groot fan van het noorden. We zijn aangestoken door onze vrienden Bas en Jessica die de blog over Slagbaai National Park hebben geschreven. Het is even rijden naar de Dos Pos Hike, maar zeer de moeite waard. Het is leuk om deze hike te combineren met een bezoek aan het Goto meer of stop na je hike voor een heerlijke, verse tamarinde juice of lokale specialiteiten bij Posada Para Mira. Ook kun je in Rincon stoppen bij Cadushy en rustig rondkijken in de oudste stad van de Caribbean.

Hiken op Bonaire - Dos Pos hike
Foto Reisverslaafd: Dos Pos hike
Hiken op Bonaire - Lora
Foto Reisverslaafd: Dos Pos hike, Lora
Hiken op Bonaire - Dos Pos hike
Foto Reisverslaafd: Dos Pos hike

De Dos Pos Hike is goed aangegeven met de roze stenen. De uitzichten zijn echt heel mooi en je ziet een totaal andere kant van Bonaire. Wist jij bijvoorbeeld dat Bonaire ook heel erg groen is? Je kijkt uit over het prachtige Goto meer en onderweg geniet je van de vele vogelsoorten die je tegenkomt. Heb je geen tijd om naar Slagbaai te gaan tijdens je vakantie, dan biedt deze wandeling een mooi alternatief. Het noorden van Bonaire mag je echt niet missen. 

6. Montaña hike

Montaña hike
Foto Reisverslaafd: Montaña hike uitzicht over het noorden
Montaña hike
Montaña hike

Aan de overkant van de Dos Pos hike ligt de Montaña hike. Dit is een iets pittigere hike, met een behoorlijke klim naar de top. In het begin heb je prachtige uitzichten richting het noorden. Je draait om de berg heen, waarna je uiteindelijk uiteraard beloond wordt met een schitterend uitzicht over het zuiden. Naast de schitterende vergezichten kom je onderweg ook verschillende soorten prachtige bomen tegen.

Hiken op Bonaire
Foto Reisverslaafd: Montaña hike uitzicht over het zuiden
Montaña hike

7. Wasao

Onlangs ontdekten we een nieuwe hike die zeker niet mag ontbreken in de lijst van top hikes op Bonaire. Net als de meeste hike is dit ook een korte hike, maar de uitzichten op de heuveltop zijn wat ons betreft de mooiste die we tot nu toe gezien hebben. Aan de ene kant van de heuvel kijk je uit over het Gotomeer richting het zuiden. Indien je de heuveltop overloopt heb je nog steeds een schitterend uitzicht over het Gotomeer, maar ook over het Washington Slagbaai Nationaal Park richting het noorden.

Hiken op Bonaire
Foto Reisverslaafd: Wasao hike
Hiken op Bonaire
Foto Reisverslaafd: Wasao hike

Je auto parkeer je het beste net voor het wildrooster voor de Bopec. Daar loop je de steile weg omhoog tot je in de bocht naar links komt. Aan de rechterkant zie je een blauwe steen en een smal pad de heuvel op. Deze route is oorspronkelijk een mountainbike route, volg dus de blauwe stenen omhoog. Eenmaal bovenop aangekomen, zie je een picknicktafel. Dit is tevens het eindstation van deze hike, je keert namelijk langs dezelfde weg weer terug. Op de weg terug kom je een splitsing tegen gemerkt met een blauwe pijl, waar je ervoor kunt kiezen om naar rechts te gaan. Je volgt dan het pad tot je bij de grote zendmast uitkomt. Vanuit daar kun je de grote weg naar beneden volgen, die je langs de Bopec terug naar het startpunt leidt. Je kunt natuurlijk ook de weg terug volgen zoals je gekomen bent, indien je nog een keer wilt genieten van het mooie uitzicht richting zuid.

Tot slot

Hopelijk ben je enthousiast geworden om te gaan hiken op Bonaire. Mocht je op zoek zijn nog nog meer hikes? In Slagbaai heb je er naast de Lagadishi hike nog een. Lees dan zeker de blog over Slagbaai National Park eens. Benieuwd naar nog meer informatie over Bonaire? Lees dan zeker de volgende blogs:

Kijk ook zeker eens op ons Instagramaccount Reisverslaafd.

Wil je graag op de hoogte blijven van al onze nieuwste content en  blogs? Vul dan hier je naam en emailadres in.

*Deze blogpost bevat affiliate links.

Deel deze post
Reisverslaafd
Reisverslaafd
Articles: 24