Landen in Afrika

Deze 5 landen in Afrika mag je zeker niet missen

In deze blog lees je over onze favoriete landen in Afrika. Afrika is qua oppervlakte na Azië het grootste continent op onze planeet. Er wonen meer dan 1 miljard mensen. Het noorden van Afrika is gericht op de Arabische cultuur van het Midden-Oosten. De andere delen van Afrika hebben weer een heel andere cultuur. Wij vinden het een prachtig content, waar je heel avontuurlijke reizen kunt maken.  Reis met ons mee van Marokko to Zuid-Afrika in onze top 5 mooiste landen van Afrika!

Favoriete landen in Afrika

Reizen verrijkt je leven. Wij zijn dan ook niet voor niets ‘reisverslaafd’. Met ruim 60 landen op de teller hebben wij al behoorlijk wat gezien van onze prachtige wereld. Iedere reis die wij gemaakt hebben was anders, maar alle reizen gaven ons een fantastisch gevoel van puur geluk. En zoals Ab Dijksterhuis schrijft in zijn boek ‘Wie (niet) reist is gek’: ‘Het is wetenschappelijk bewezen dat verwondering leidt tot meer geluk en wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het ervaren van een andere cultuur de creativiteit verhoogt’. Wij hebben door al onze reizen een nieuwe kijk op de wereld ontwikkeld en willen jou ook enthousiast maken om de wereld te gaan verkennen!

In deze blog lees je over onze favoriete landen in Afrika. Afrika is qua oppervlakte na Azië het grootste continent op onze planeet. Er wonen meer dan 1 miljard mensen. Het noorden van Afrika is gericht op de Arabische cultuur van het Midden-Oosten. De andere delen van Afrika hebben weer een heel andere cultuur. Wij vinden het een prachtig content, waar je heel avontuurlijke reizen kunt maken. 

Reis met ons mee van Marokko to Zuid-Afrika in onze top 5 mooiste landen in Afrika!

Zuid Afrika

Zuid-Afrika staat toch wel in onze top 3 van lievelingsbestemmingen. Het is zo’n veelzijdig land.

Je kunt er op safari om de big 5 spotten, je drinkt er de lekkerste wijnen, je maakt kennis met de wereldstad Kaapstad. (Favorite city in the world!) en je hebt de mooiste autoroutes waarbij het landschap iedere keer weer anders is. Johannesburg mag je overslaan wat ons betreft, want het land heeft zoveel meer moois te bieden.

Zuid Afrika
Foto: Reisverslaafd, Zuid Afrika
Zuid Afrika
Foto: Reisverslaafd, Zuid Afrika

Echt waar: zet dit land op je bucketlist, succes gegarandeerd. Onze tip: neem de tijd. Wij hebben zes weken lang door Zuid-Afrika gereisd, van Johannesburg naar Kaapstad en kwamen nog tijd tekort. Ook mijn zusje is verslingerd geraakt aan Zuid-Afrika en verblijft nu voor de tweede keer voor een paar maanden in dit prachtige land.

In onze wintermaanden is het heerlijk vertoeven in Zuid-Afrika, al kun je ook in de andere maanden prima rondreizen door dit prachtige land.

Foto: Reisverslaafd, Zuid Afrika
Zuid Afrika
Foto: Reisverslaafd, Zuid Afrika

Kenia

Kenia het land van de kleurrijke Masai en ultieme wildlife safari. Het Masai Mara National Park staat bekend om de jaarlijkse trekking van de duizenden gnoes en een bezoek aan de Masai mag dan ook niet ontbreken. Het reizen door Kenia is eigenlijk een grote safari.

Landen in Afrika
Foto: Reisverslaafd, Kenia
Landen in Afrika
Foto: Reisverslaafd, Kenia

Bepaal op basis van de tijd die je hebt welke andere wildlife parken je graag wilt bezoeken. Vaak wordt vanuit Masai Mara de oversteek gemaakt naar de Serengeti in Tanzania (zie ook onze Tanzania factsheet). Afhankelijk van je budget en wensen verblijf je in de meest luxe resorts of maak het wat spannender en kampeer tussen al het wildlife. Een combinatie van Kenia en Tanzania maakt de kans groot dat je de big 5 gaat spotten!

De stranden aan de Keniaanse kust zijn ook schitterend, echter kozen wij ervoor om door te vliegen naar Zanzibar om te genieten van de hagelwitte zandstranden.

De beste reistijd is de koele en droge periode van juni tot november.

Kenia
Foto: Reisverslaafd, Kenia
Kenia
Foto: Reisverslaafd, Kenia

Tanzania

Tanzania staat natuurlijk bekend om de meest mooie safari’s Je hebt dan ook een goede kans om de volledige big 5 te spotten: olifant, neushoorn, buffel, leeuw en luipaard.

Tanzania bevat een aantal enorme natuurreservaten, waaronder de allerbekendste de Serengeti. Laat de unieke landschappen en wildlife op je inwerken. Doorkruis het land en de verschillende natuurreservaten met een 4×4 en verblijf in resorts of kampeer midden in de bush.

Tanzania
Foto: Reisverslaafd, Tanzania
Tanzania
Foto: Reisverslaafd, Tanzania

Ben je wat avontuurlijker ingesteld, beklim dan wellicht de Kilimanjaro. Deze avontuurlijke trekking staat al jaren hoog op het wensenlijstje bij Chantal.  Voor de beste wildlife safari moet je in Tanzania zijn geweest!

De beste reistijd is de koele en droge periode van juni tot november.

Tanzania
Foto: Reisverslaafd, Tanzania
Tanzania
Foto: Reisverslaafd, Tanzania

Marokko

Marokko is toch echt wel een van onze favoriete bestemmingen dichterbij huis. Op slechts minder dan vier uur vliegen beland je in een totaal andere wereld. 

Sprookjes uit 1001 nacht worden hier werkelijkheid. Bezoek de mystieke koningssteden Marrakech, Fez, Meknes en Rabat en verdwaal in de smalle straatjes van de medina’s, waar je nog eeuwenoude ambachten vindt en waar de soeks je zintuigen prikkelen met de typische midden oosterse geuren van de specerijen.

Marokko
Foto: Reisverslaafd, Marokko
Marokko
Foto: Reisverslaafd, Marokko

Je gaat ook zeker kennis maken met de Marokkaanse keuken, kenmerkend door deze lekkere geuren en kleuren. Op zoek naar meer rust? Bezoek de nomaden in de Sahara en de Berberdorpen in het Atlasgebergte.

Marokko is een ‘all year round bestemming’, maar in onze zomermaanden kan de temperatuur hoog oplopen. Wij vinden Marokko een heerlijke winterzonbestemming.

Marokko
Foto: Reisverslaafd, Marokko
Marokko
Foto: Reisverslaafd, Marokko

Mauritius

Zoek je een tropische bestemming? Dan is Mauritius dé beste keuze! Wat een prachtig eiland is dit. Wij zijn er daarom niet zonder reden getrouwd. Dit kleine eiland heeft veel te bieden: de zee is betoverend blauw, het binnenland is gigantisch groen en ook het eten is écht lekker.

Mauritius trouwen
Foto: Reisverslaafd, Mauritius
Mauritius
Foto: Reisverslaafd, Mauritius

Kies voor een all-inclusive vakantie en laat je onderdompelen in luxe of ga op ‘roadtrip’ en boek verschillende accommodaties in het zuiden en het noorden van het eiland. Er zijn tal van leuke excursies te boeken, mocht je het tropisch zandstrand even beu zijn.

Bijkomend voordeel van deze heerlijke bestemming is dat je bijna geen tijdsverschil hebt. Geen jetlag, dus meteen helemaal fit om dit waanzinnig eiland te ontdekken.

De beste maanden zijn april tot en met oktober. Wij zijn getrouwd op Mauritius op 27 april en toen hadden we stralend weer overdag met een spectaculaire onweersbui in de avond.

Tot slot

Naast deze top 5 favoriete landen in Afrika, bezochten we natuurlijk nog veel meer mooie bestemmingen. Een volledig overzicht van onze bestemmingen, met daarbij informatie en onze mooiste foto’s vind je op onze bestemmingpagina. Neem daar dus zeker even een kijkje. Of download onze reisfacsheets van de meeste landen die we bezochten. 

Ben je nu net zo enthousiast als wij dat zijn over deze prachtige landen in Afrika, boek dan hier direct je ticket en accomodaties naar een van deze prachtige bestemmingen. Wij reizen nog altijd heel graag met een Lonely Planet, daarom hebben we ze onderstaand voor je toegevoegd.

Deel deze post
Reisverslaafd
Reisverslaafd
Articles: 24