Schotland

Met de hond op vakantie | 7 tips voor de mooiste reizen met je hond

Met de hond op vakantie, 7 tips voor de mooiste vakantie met je hond

Niets is leuker dan met de hond op vakantie gaan. Wil jij ook het land doorkruisen met je trouwe viervoeter, dan vraagt dit wel enige voorbereiding. Onze hond Nelson is ook aangestoken met het reisvirus en heeft al veel mooie plekken van de wereld mogen zien. In dit blog geven wij jou 7 tips om samen met je hond op vakantie te gaan. Succes gegarandeerd!

Tip 1: kies een goede bestemming

Je wil natuurlijk het allerbeste voor je huisdier, dus kies de bestemming die bij je hond past. Kan je hond goed tegen de hitte? Zijn lange hikes geen probleem? Krijg je te maken met lange reisafstanden? Is je hond het überhaupt gewend om lang in de auto te zitten? 

Wij hebben de volgende landen bezocht met onze hond: Noorwegen, Schotland, Oostenrijk, Zwitserland, Slovenië en Bonaire. Nelson, onze trouwste reispartner, vindt het heerlijk om languit op de achterbank te liggen en ook lange afstanden in de bergen zijn voor hem geen probleem. Een actieve vakantie is voor zowel de baasjes als voor de hond het allerleukste.

Met de hond op vakantie
Slovenië, Foto: Reisverslaafd

Tip 2: boek op tijd je tickets

Wanneer je eenmaal de bestemming hebt gekozen van je droomvakantie met je huisdier, raden wij het aan om snel je tickets te boeken. Wij hebben met onze hond gereisd met de boot, bus en het vliegtuig. Nelson zijn paspoort staat inmiddels vol met stempels.

Wanneer je met de boot reist met StenaLine of DFDS zijn er maar beperkte plaatsen voor honden. Reserveer dus op tijd! Ook heb je de keuze om de hond in een kennel te stoppen of op je kamer. Je raadt al wat wij het allerfijnste vinden natuurlijk? Een snurkende vriend op je kamer erbij is zo gezellig en ook voor de hond is dit de meest veilige optie. Een reis kan voor je hond erg stressvol zijn, dus raden wij het aan om op tijd de kamer te boeken aan boord van de boot. 

Neem je de hond mee in het vliegtuig, ook dan zijn er maar een beperkt aantal plekken. Je vindt alle informatie over het vliegen met je hond op de website van KLM. Wij vinden het prettig om telefonisch de plek te reserveren. Je moet wel geduld hebben, want de wachtrij kan eindeloos lang zijn. Over vliegen met je huisdier komt nog een andere blog aan.

Tip 3: raadpleeg LICG en maak tijdig afspraken met de dierenarts

Op de website van LICG vind je in het menu onder reizen en vakantie alle informatie die je nodig hebt. Specifieke informatie over de invoereisen van je hond indien je binnen Europa blijft. Mocht je buiten Europa reizen, dan vind je hier meer informatie.

Met de hond op vakantie
Zwitserland, Foto: Reisverslaafd

Tip 4: bereid je hond voor op het vertrek

Bereid je hond voor op het vertrek. Ga vaker een stuk rijden met je hond. Kies je voor een actieve vakantie in de bergen? Dan is conditietraining ook niet verkeerd. Tot slot is het soms raadzaam om de hond te laten wennen aan een bench indien dit nodig is.

Tip 5: zorg voor een mooie accommodatie

Nu komt het allerleukste van de reis. De meest mooie accommodaties zoeken om met de hond op vakantie te gaan. Wij boeken onze accommodaties altijd via Booking.com en selecteren altijd op ‘huisdieren toegestaan’ en een beoordeling boven de 8. Later volgt er nog een blog met accommodaties die wij van harte kunnen aanbevelen!

Met de hond op vakantie
Noorwegen, Foto:Reisverslaafd

Tip 6: paklijst voor je huisdier

  1. Paspoort
  2. Autogordel voor de hond
  3. Extra riem
  4. Extra halsband
  5. Genoeg eten (reken dit goed uit)
  6. Beloningen
  7. Hondenkleed voor in de auto
  8. Voerbak, drinkbak en een waterfles 
  9. EHBO-set voor honden
  10. Speeltjes

Tip 7: geniet en maak veel foto's

Tot slot de allerlaatste tip: geniet! Het is zo ontzettend leuk om met de hond op vakantie te gaan. Samen de wereld ontdekken met die trouwe metgezel aan je zijde zorgt voor een extra dimensie van je reis.

Met de hond op vakantie
Bonaire Beach, Foto: Reisverslaafd

Kijk ook zeker eens op ons Instagramaccount Reisverslaafd.

Deel deze post
Reisverslaafd
Reisverslaafd
Articles: 13