Beach Aruba

Op vakantie naar Aruba | Beste tips voor accommodatie en huurauto

Het werd de hoogste tijd voor mij om vanaf Bonaire naar Aruba op vakantie te gaan. Ik was in 2018 al eens op Aruba geweest, maar ik was nu opnieuw reuzebenieuwd naar dit andere tropische eiland in de Caribbean. Ik wilde de verschillen tussen Aruba en Bonaire zelf ontdekken.

Op vakantie naar Aruba

Het werd de hoogste tijd voor mij om vanaf Bonaire op vakantie naar Aruba te gaan. Ik was in 2017 al eens op Aruba geweest, maar ik was nu opnieuw reuzebenieuwd naar dit andere tropische eiland in de Caribbean. Ik wilde de verschillen tussen Aruba en Bonaire zelf ontdekken. Na een korte, maar spectaculaire vlucht door het slechte weer, landde ik ‘s avonds op de luchthaven van Aruba waar ik met mijn meest reislustige vriendin Kimberley van Just Go Global had afgesproken bij het autoverhuurbedrijf Amigo Car Rental. Vanaf de luchthaven stonden Kimberley en ik al binnen tien minuten bij de prachtige ‘boutique style’ accommodatie Elements of Aruba. 

Op vakantie naar Aruba
Met Divi Divi van Bonaire naar Aruba
Op vakantie naar Aruba
Met Divi Divi van Bonaire naar Aruba

Accommodatie Elements of Aruba

De zeer gastvrije Ineke stond ons al op te wachten met een koud biertje. Wat een gezellig welkom! Ineke en Frank zijn in 2018 naar Aruba geëmigreerd om hun droom achterna te gaan. Net als Bart en mij, waren Ineke en Frank op zoek naar een andere lifestyle. Ze waren op zoek naar een eenvoudigere en zonnige manier van werken en leven. Nou, dat is zeker gelukt met Elements of Aruba. Ze hebben een prachtige plek gecreëerd waar gasten een pure en intense vakantiebeleving ervaren, mede door de gastvrijheid van Ineke en Frank.  

Elements of Aruba
Plungepool Elements of Aruba
Accommodatie Elements of Aruba
Porch Elements of Aruba

Elements of Aruba is een kleinschalige accommodatie en dat is precies waar ik zo van houd. De drie ruime, moderne appartementen zijn smaakvol ingericht. Verwacht geen overdreven poespas, maar een ‘Scandinavian style meets Caribbean’. Alle appartementen hebben een fijne porch en samen deel je de luxe plungepool. Dit is echt een heerlijke plek om na een stranddag nog even met een wijntje van de laatste zonnestralen te genieten. De accommodatie is gelegen in Tanki Leendert, op korte rijafstand van de stranden en het gezellige Oranjestad. En weet je wat zo leuk is? Ineke en Frank bieden een 100% at home garantie. Ze geloven er namelijk in dat de kans op een onvergetelijke vakantie pas echt groot wordt, als je je bij aankomst direct thuis voelt op je vakantiebestemming. Dit was bij mij dan ook meteen het geval! Handig ook dat ze ‘next door’ wonen, in het geval er iets nodig is. 

Amigo Car Rentals
Amigo Car Rental
Vakantie naar Aruba
Hiken langs de oostkust met Ineke

Natuur van Aruba

Ineke vindt het leuk om te vertellen over haar favoriete plekken op het eiland. Nog leuker vindt ze het om die plekken ook daadwerkelijk te laten zien aan je. Zo zijn wij dan ook twee middagen samen met haar op pad geweest en hebben we op de eerste middag een tien kilometer lange hike gemaakt door de verrassend mooie natuur in het oosten van Aruba. We hebben ruim drie uur gewandeld en raakten niet uitgepraat. Ook waren er de nodige fotostops onderweg bij Andicuri beach, Wowo de Dios, Triple Brich en Blackstone beach. De tweede middag zijn we naar het prachtige Arikok National Park gegaan en maakten we een stop bij Boca Prins, Fontein grot, Fontein Plantage en de Quadirikiri grot. Ik werd zeer positief verrast door de schoonheid van het park. Naast de prachtige, brede zandstranden heeft Aruba dus nog veel meer natuurpracht. Jammer dat de meeste toeristen dit park links laten liggen, want je kijkt je ogen uit. Niet iedere auto mag het park in, dus controleer dit van tevoren even met de autoverhuurder. 

Aruba
Arikok National Park Aruba
Elements of Aruba
Samen met Ineke op pad in de natuur van Aruba

De trotse en sportieve eigenaren van Elements of Aruba hebben ook een e-gids samengesteld waar 30 toffe hikes beschreven staan. Een leuke manier om de andere kant van Aruba te ontdekken. Je kunt deze e-gids hier bestellen. Daarnaast hebben Ineke en Frank een roadmap ‘Different Aruba’ gemaakt. Deze roadmap met legenda en toelichting kun je hier downloaden. Tijdens al mijn reizen ga ik graag van het gebaande pad af, dus ik werd hier superenthousiast van, hopelijk jij ook! 

Nieuwsgierig naar 5 goede redenen om te hiken op Aruba? Bekijk dan hier de blog die Frank en Ineke hierover geschreven hebben. Je kunt de meest fantastische wandelingen maken met een grote afwisseling van landschappen. En het fijne is: je komt bijna niemand tegen.

Aruba
Dronefoto Kimberley Triple Bridge
Op vakantie naar Aruba
Aruba is verrassend groen

One Happy Island

Kimberley en ik hebben genoten van een heerlijke week vakantie op het zonnige ‘One Happy Island’ Aruba. Wil jij dit ook? Zoek jij dan een bijzondere, kleinschalige accommodatie waar de gastvrijheid ongekend is? Dan ben je bij Elements of Aruba echt aan het juiste adres. Een huurauto is onmisbaar op Aruba en regel je gemakkelijk en snel bij Amigo Car Rental. De service is uitstekend. Een tip voor jou dus! 

Wil je meer lezen over de verschillen tussen Aruba en Bonaire? Je leest ze in onze blog ‘Op vakantie naar de Caribbean? | de verschillen tussen Aruba en Bonaire’. Ga je graag op vakantie naar Aruba? Boek hier je ticket.


Aruba
Sunset Eagle beach

Kijk ook zeker eens op ons Instagramaccount Reisverslaafd.

*Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Elements of Aruba en Amigo Car Rental.

Deel deze post
Reisverslaafd
Reisverslaafd
Articles: 24