Poon Hill Trekking Nepal

Poon Hill Trekking Nepal | de mooiste toegankelijke trekking door de Himalaya

Samen met onze gids mister Happy van Happy Treks Nepal hebben wij in december 2014 een trekking gemaakt door de Himalaya. Wij kozen voor de Poon Hill trekking. De Poon Hill trekking is de beste keuze als je maar een korte tijd in Nepal bent en je alles uit je trekking wilt halen.

Zoals je in onze blog Highlights Nepal | reisroute langs alle hoogtepunten al hebt kunnen lezen, is Nepal ons meest favoriete land waar wij ooit geweest zijn. De natuur is schitterend en de mensen zijn zo aardig. Wij zijn al in veel landen geweest, maar de gastvrijheid van de Nepalezen staat ons nog steeds bij. Samen met onze gids mister Happy van Happy Treks Nepal hebben wij in december 2014 een trekking gemaakt door de Himalaya. Wij kozen voor de Poon Hill trekking. De Poon Hill trekking is de beste keuze als je maar een korte tijd in Nepal bent en je alles uit je trekking wilt halen.

Poon Hill Trekking Nepal
Foto Reisverslaafd: Poon Hill Trekking

Poon Hill: de ideale trekking voor een eerste kennismaking

De Poon Hill trekking is de beste kennismaking met een trekking door het Annapurna gebergte in Nepal. Eerder schreven wij al dat Poon Hill een relatief makkelijke trekking is en  je een mooie eerste kennismaking opdoet met het wandelen in de bergen, omdat je wel het echte trekkersgevoel door de Himalaya ervaart. Poon Hill trekking is een van de makkelijkste treks in Nepal. Deze trekking kun je gemakkelijk in een paar dagen doen waarbij je toch de prachtige natuur ervaart en de magische uitzichten over de Himalaya hebt. Je ziet de adembenemende bergen van de hele Annapurna regio en daarnaast ervaar je het leven in de kleine Gurung-dorpjes die je tegenkomt onderweg. 

Poon Hill Trekking Nepal
Foto Reisverslaafd: Poon Hill Trekking Gurung dorpje

Het absolute hoogtepunt van deze trekking is Poon Hill op 3210 meter vanwaar je een prachtige zonsopkomst ziet over het hele Himalaya gebergte. Je ziet de Mt. Dhaulagiri, Annapurna II, South II, Nilgiri, Tukchey en Dhampus Peak. Ook is de Poon Hill trekking leuk voor vogelliefhebbers omdat je een groot gedeelte van de trek door het bos loopt.

Poon Hill Trekking Nepal
Foto Reisverslaafd: Poon Hill Trekking

Waar slaap je onderweg?

Tijdens een trekking door de Himalaya slaap je in zogenaamde teahouses. Dit zijn eenvoudige huisjes in Nepalese stijl met vaak simpele kamers en een grote gemeenschappelijke ruimte. In die ruimte is het ‘s avonds trouwens uitzonderlijk gezellig, wanneer iedereen aan het opwarmen is rond het haardvuur en er kaartspelletjes worden gespeeld. In een teahouse is meestal stromend water aanwezig en als je geluk hebt is er ook stroom, maar dit zijn dus zeker geen garanties. De faciliteiten van een teahouse zijn beperkt, maar meer luxe dan een warm bed heb je ook niet nodig na een dag lang hiken door de bergen. Dekens zijn in de teahouse aanwezig, maar wij raden het aan om zelf een warme slaapzak mee te nemen. Het kan echt heel koud worden op grote hoogte en daarbij is het ook wel lekker hygiënisch, je eigen fijne slaapzak om je warm te houden tijdens de ijskoude nacht.

Poon Hill Trekking Nepal
Foto Reisverslaafd: Poon Hill Trekking Teahouse

Eten en drinken

Je kunt in de accommodatie voor omgerekend een paar euro ook heerlijk eten. Voor ontbijt, lunch en diner wordt met liefde gezorgd. Onthoud wel goed: hoe hoger je komt, hoe duurder de prijzen worden. Logisch ook natuurlijk. Wij genoten iedere dag  van de lokale specialiteit Dal Baht (linzen) en onze drager had dan ook de bijnaam: ‘Daddy Dal Baht’. Na een lange trekkingdag trakteerden wij onszelf altijd op een Snickers. Meer dan verdiend!

Poon Hill Trekking Nepal
Foto Reisverslaafd: Poon Hill Trekking Dal Bath
Poon Hill Trekking Nepal
Foto Reisverslaafd: Poon Hill Trekking

Last van hoogteziekte?

Voordat je naar Nepal reist is het raadzaam om je in te lezen over hoogteziekte. Je kunt ermee te maken krijgen als je een trekking maakt door de Himalaya en op grote hoogte komt. Hoogteziekte kan ontstaan als je snel stijgt naar een hoogte boven de 2500 meter. Je merkt dat je hoogteziekte hebt als je lichte hoofdpijn begint te krijgen, kortademig wordt en je misselijk begint te worden. Hoogteziekte voorkom je door rustig aan te doen. Acclimatiseren is heel belangrijk, stijg dus niet te snel. Drink daarnaast voldoende water en vermijd koffie of alcohol. Probeer tijdens de trekking ook regelmatig een pauze in te lassen. Meer informatie over hoogteziekte vind je op https://www.ggdreisvaccinaties.nl/vaccinatie/hoogteziekte

Poon Hill Trekking Nepal
Foto Reisverslaafd: Poon Hill Trekking
Poon Hill Trekking Nepal
Foto Reisverslaafd: Poon Hill Trekking

Wel of geen drager meenemen?

Tijdens onze 5-daagse trekking week mister Happy geen moment van onze zijde. Het is fijn om een gids mee te nemen, want hij kent het gebied door en door en daarnaast regelt hij ook alle permits en reserveringen voor de teahouses. Wij hebben er ook voor gekozen om een drager mee te nemen: Daddy Dal Bath. Een drager mag tegenwoordig maximaal 20 kilo dragen, maar wij hadden maar een kleine backpack met zijn tweeën. Wij hebben gekozen voor een drager om hem te supporten. Bovendien was het ook gezellig met zijn vieren in de bergen en ‘s avonds in de teahouse. Daddy Dal Bath droeg onze kleine backpack en wij droegen onze daypack en fototas.

Nepal Poon Hill Trekking
Foto Reisverslaafd: Poon Hill Trekking

Come as a guest, go as a friend

Na vijf dagen hiken door de bergen waren wij het nog lang niet beu. Het was een fantastische eerste kennismaking met een trekking door de Himalaya. Ook de aanwezigheid van mister Happy was zeer prettig. Zoals hij altijd zegt: ‘Come as a guest, go as a friend’ is dan ook echt zo. Na zeven jaar hebben wij nog steeds wekelijks contact en dat zegt volgens ons wel genoeg! 

Mr Happy van Happy Treks Nepal biedt tal van trekkings aan. Kijk zeker eens op zijn website.

Poon Hill Trekking Nepal
Foto Reisverslaafd: Poon Hill Trekking

Op zoek naar meer informatie over Nepal? Kijk dan ook eens op onze bestemmingen pagina Nepal, deze vind je hier. Kijk ook zeker eens op ons Instagramaccount Reisverslaafd.

Deel deze post
Reisverslaafd
Reisverslaafd
Articles: 13