Stranden Bonaire

Top 7 mooiste stranden van Bonaire

In juli 2020 zijn wij geëmigreerd naar Bonaire. De schitterende blauwe zee en stranden van Bonaire blijven fantastisch. Hoogste tijd om onze favoriete stranden en tips en tricks met jullie te delen.

Top 7 mooiste stranden van Bonaire

Bonaire heeft niet de uitgestrekte zandstranden zoals je dat bijvoorbeeld op Aruba ziet. De stranden op Bonaire bestaan uit een mix van wit zand, rots en stenen (afgestorven koraal). Wat de stranden op Bonaire zo bijzonder maakt, is de authenticiteit. Ieder strandje is weer anders, voor ieder wat wils. Daarnaast heb je niet de drukte zoals je die wel kent op Aruba en Curaçao. Op sommige stranden is er in de verste verte zelfs niemand te bekennen. Je eigen privéstrand! Hoe leuk is dat!

Bijna alle stranden bevinden zich aan de westkust van Bonaire omdat er bijna altijd een zuidoostenwind staat. Dit maakt de zee aan de oostkust te wild om in te zwemmen. Uitzondering hierop zijn Sorobon en Lac Bay, die aan de oostkust in een baai te vinden zijn. Natuurlijk heerlijk om aan het strand te relaxen, maar mocht je toch op zoek zijn naar iets meer activiteit, is een mooie hike langs de ruige oostkust ook een echte aanrader. Lees hierover meer in onze blog met de 7 mooiste hikes van Bonaire. 

Daarnaast staat Bonaire bekend om zijn prachtige onderwaterwereld. Niet voor niets dat het ook wel ‘divers paradise’ wordt genoemd. Neem zeker je snorkel mee, want snorkelen op de mooie stranden van Bonaire kan overal. Naast de 7 mooiste stranden van Bonaire, vind je hier de 5 mooiste snorkelplekken van Bonaire. We houden jullie niet langer op. Hier volgt onze top 7 mooiste stranden van Bonaire.

#1. No name beach (Klein Bonaire)

Neem de watertaxi vanaf Karels of Eden beach naar Klein Bonaire en ga genieten van dit tropische onbewoond eilandje enkele minuten varen vanaf Bonaire. Wij vinden het strand van Klein Bonaire het mooiste. De zee is superblauw en het strand hagelwit. De watertaxi vaart op specifieke tijdstippen. Kijk voor de tijden even op de website van Caribe of Epic Tours.

Snorkelen is hier ook schitterend tussen het prachtige koraal. Bonaire kent twee verschillende schildpadden, hier heb je de grootste kans om een hawksbill schildpad te spotten. Het is ook leuk om een driftsnorkel te maken. De watertaxi dropt je dan aan het begin van het eiland en de stroming neemt je mee langs het schitterende koraalrif tot je aankomt bij No Name beach. 

Neem genoeg spullen mee, want er zijn hier geen faciliteiten. Ook is er weinig schaduw te vinden. Wellicht dus een goede tip om hier pas heen te gaan als je al een beetje een kleurtje hebt gekregen. 

Mooiste stranden van Bonaire
Foto: Reisverslaafd, No name beach
Mooiste stranden van Bonaire
Foto: Reisverslaafd, No name beach

#2. 1000 steps

Om 1000 steps te bereiken, rijd je slingerend langs een smal weggetje tegen de rotswanden langs de steeds ruiger wordende noordwestkust. Alleen al de weg erheen is een belevenis. Verwacht hier geen zandstrand. Het strand bestaat namelijk uit stenen (afgestorven koraal). Dit strand mag je zeker niet missen als je dol bent op de onderwaterwereld. Het koraalrif is hier verbluffend mooi en met een beetje geluk spot je hier schildpadden of zelfs een rifhaai. Je loopt geen 1000 steps naar beneden, maar 74 treden totdat je op het strand bent. Vergeet niet om bovenaan al een paar prachtige foto’s te maken, want je hebt dan de prachtige rotswanden met de zee op de foto staan. Dit is een behoorlijk toeristische plek en parkeerplek is beperkt, zorg er dus voor dat je hier op tijd bent.

mooiste stranden van Bonaire
Foto: Reisverslaafd, 1000 steps
Snorkelen Bonaire
Foto: Reisverslaafd, 1000 steps

#3. Sorobon

De lagune van Lac Bay is schitterend. Dit vinden wij de meest tropische plek van Bonaire. Dat vinden de meeste toeristen ook, dus hier is het een stuk drukker dan op de andere stranden. De wind die vanuit het oosten waait is heerlijk verkoelend en de zee is magisch blauw.

Je vindt hier verschillende windsurfscholen, want dit is de beste plek om te windsurfen. Ben je op zoek naar een leuke, sportieve activiteit? Neem dan zeker eens een surfles om dit uit te proberen. Je vindt hier vele verschillende windsurfscholen, waar je les kunt nemen en materiaal kunt huren. Wij zijn fan van Tonky en Taty Frans, twee lokale professionele windsurfers, die hier hun surfschool opgezet hebben en iedereen kennis willen laten maken met deze sport.

Het eerste gedeelte van Sorobon bestaat uit een resort, strandtenten en restaurants, waar je een bedje kunt huren, een hapje eten en een drankje kunt doen op het strand. Vervolgens loopt het strand door en heb je meer privacy. Ben je dus op zoek naar minder drukte en neem je liever je eigen hapje en drankje mee? Het plekje net voorbij Sebastians is dan een aanrader. 

mooiste stranden van Bonaire
Foto: Reisverslaafd, Sorobon
Stranden Bonaire
Foto: Reisverslaafd, Sorobon

Je zou het niet zeggen, maar ook hier kun je fantastisch snorkelen. Daarvoor moet je dan wel even een stukje door de zee lopen. 

Lac Cai aan de overkant is ook zeker de moeite waard, als je op zoek bent naar meer rust. Lac Cai is te bereiken door richting Mangrove Center te rijden. Vervolgens rijd je die weg helemaal af tot je uitkomt bij Lac Cai. Je vindt hier wat locals en een enorme schelpenberg. Loop vanaf daar helemaal door naar achter, waar je een wit strand vindt omringt door Mangrove 

#4. Pink beach

Pink beach is een prachtig strand met wuivende palmbomen en een heerlijk rustige zee. Dit is de plek voor een sunset borrel of een uitgebreide strandsessie. Je kunt hier makkelijk de zee in om te zwemmen en dat is een uitzondering op Bonaire. De palmbomen staan iets hoger, hierdoor kun je zowel heerlijk op de wind als in de schaduw zitten. Richting zee loop je het heuveltje af en bevind je je op het strand dat bestaat uit stukken wit zand als stukken afgestorven koraalstenen. Vergeet niet goed te blijven kijken, want met een beetje geluk spot je hier dolfijnen

Dit is tevens een goede plek voor eens sunset. Wie wil er nu niet een prachtige foto van de zonsondergang met prachtige palmbomen?

Stranden Bonaire
Foto: Reisverslaafd, Pink beach
Stranden Bonaire
Foto: Reisverslaafd, Pink beach

#5. Boca Slagbaai

Het strand in het Washington Slagbaai National Park vind je aan de westkust van Bonaire. Je kunt dit combineren met een dagbezoek aan het park of je kunt ook via de korte route direct naar het strand rijden. Achter het strand vind je een lagune met flamingo’s en aan de linkerkant de prachtige rotsformaties met de mooie natuur van Bonaire. Je kunt daar via een pad omhoog en hebt daar een schitterende view over het strand en het park op de achtergrond. Indien je wat meer spanning zoekt, kun je hier ook cliff jumpen. Dit is tevens ook een van de weinige plekken waar je een toiletgebouw vindt. Lees de blog over Washington Slagbaai National Park, indien je geïnteresseerd bent in alles wat dit park te bieden heeft.

Stranden Bonaire
Foto: Reisverslaafd, Boca Slagbaai
Stranden Bonaire
Foto: Reisverslaafd, Boca Slagbaai

#6. Bachelor beach & Secret beach

Een prachtig strandje met misschien wel de mooiste kleur van de zee op Bonaire. Je parkeert je auto en je kunt via een trap langs de steile rotswand naar beneden het strand op, de zee in. Het is een heel klein strandje, wat bij eb nog net zichtbaar is. Niet ideaal om te gaan zitten met je spullen. We raden je altijd aan je spullen op de iets hoger liggende rotsen te leggen. Neem dus niet teveel mee. In tegenstelling tot de meeste stranden, kun je hier wel zonder waterschoenen de zee in. Het is hier voornamelijk zand.

Wij vinden het een ideale plek voor een sundowner. Biertje mee en genieten van de sunset. Vaak zijn hier dan ook de locals te vinden, die de dag afsluiten met een samenzijn op Bachelor beach. Loop een stuk naar links, onder de steigers door en je komt op secret beach. Niet doorvertellen he? Je hebt dit stukje strand meestal voor jezelf alleen. Wat een heerlijkheid. 

Stranden Bonaire
Foto: Reisverslaafd, Bachelor beach
Stranden Bonaire
Foto: Reisverslaafd, Secret beach

#7. Donkey beach

Donkey beach bestaat grotendeels uit stenen en hier en daar een stukje zand. Het is dus niet een van de makkelijkste plekken om het water in te komen. Wij vinden Donkey beach erg fijn, omdat het door de vele prachtige bomen veel schaduw biedt. Een schaduwplekje vinden is vrij uniek op de stranden van Bonaire. Daarnaast is het erg leuk om vliegtuigen te spotten, omdat het strand zich direct bevindt aan de start van de landingsbaan. Wij zitten hier graag voor de vrijmibonaire. 

Met name in de weekeinden wordt Donkey beach druk bezocht door de locals. Ze maken er altijd een feestje van en er wordt volop gegeten en gedronken. Daarnaast ontbreekt het ook nooit aan locale muziek.

Stranden Bonaire
Foto: Reisverslaafd, Donkey beach
stranden bonaire
Foto: Reisverslaafd, Donkey beach

Tips en tricks

  • We noemen 7 schitterende stranden van Bonaire, maar eigenlijk is er langs de complete westkust altijd wel ergens een mooi strandje te ontdekken. Ben je wat meer avontuurlijk ingesteld, ga dan zeker zelf eens op zoek langs de westkust, er valt genoeg te ontdekken. Wil je graag kiten of eens gaan kijken naar kiters, dan moet je naar Atlantis beach. Vind je veel toeristen geen probleem, dan is het zandstrand Te Amo beach ook leuk. Je kunt daar ook wat eten en drinken bij de rode Engelse bus.
  • Neem zeker je onderwaterschoenen mee, aangezien je bij het ingaan van het water op de meeste stranden direct te maken hebt met koraal en hier en daar een zee-egel. Op de meeste plekken kun je dus niet op blote voeten de zee inlopen, maar je kunt er wel direct de meest schitterende vissen spotten tussen de koraalrotsen. Vergeet dus ook nooit je snorkel mee te nemen. Een snorkelbril is voldoende.
  • Smeer je goed in met minimaal factor 30. De zon is fel, de wind waait hard. Je wil niet verbranden. Zelfs in de schaduw verbrand je hier. Daarnaast is een wetsuit/rashguard als je snorkelt ook zeker een goed idee.
  • Kijk af en toe ook eens omhoog. Bonaire staat ook bekend om de vele vogels. Kleine strandlopertjes, jagende fregatvogels en vissende pelikanen kom je dus ook regelmatig tegen. Met een beetje geluk zie je ook trekkende flamingo’s overvliegen.
  • Alleen op Sorobon of de resorts en strandtenten langs de westkust kun je een hapje en drankje bestellen en op hun privéstrand verblijven. Neem, buiten deze locaties, dus altijd een koelbox vol lekkere hapjes en drankjes mee. Of bestel een pizza bij Paradise Pizza en eet die tijdens de zonsondergang lekker op het strand op. Ruim wel altijd je rommel op! 
  • Huur een auto. Alles is relatief dichtbij, maar je hebt echt een auto nodig. De auto parkeer je altijd op het strand of direct naast het strand. Met name op de stranden aan het zuidwesten rijd je de auto achteruit het strand op, pakt je spullen uit de bak en kunt jezelf installeren. Op Bonaire is het de gewoonte je auto niet op slot te doen, maar laat dan ook nooit waardevolle spullen achter in je auto.
  • Honden zijn enkel toegestaan op de stranden vanaf de zoutpier tot Punt vierkant. Mocht je daar dus een plekje vinden, kan het zijn dat je hier een hond tegenkomt. Dit is namelijk ook de plek waar wij altijd met onze honden heengaan.
Deel deze post
Reisverslaafd
Reisverslaafd
Articles: 24