Chantal Pink Beach

Op vakantie naar Bonaire | de beste tips!

Terwijl we dit schrijven kijken we uit over de prachtige blauwe zee en zitten we onder wuivende palmbomen. Met deze blog hopen wij je zo enthousiast te maken dat jij meteen een ticket gaat boeken naar ‘ons’ prachtige eiland Bonaire voor een heerlijke vakantie! Na bijna twee jaar lang grondig onderzoek, presenteren wij hierbij vol trots onze beste tips voor Bonaire. 100% garantie op een fijne vakantie!

Terwijl we dit schrijven kijken we uit over de prachtige blauwe zee en zitten we onder wuivende palmbomen. Met deze blog hopen wij je zo enthousiast te maken dat jij meteen een ticket gaat boeken naar ‘ons’ prachtige eiland Bonaire voor een heerlijke vakantie! Na bijna twee jaar lang grondig onderzoek, presenteren wij hierbij vol trots onze beste tips voor Bonaire. 100% garantie op een fijne vakantie!

Wanneer jij na een lange vlucht de vliegtuigtrap afstapt, voel je het meteen: je bent in de Caribbean. Een heerlijk warme temperatuur, met een verkoelend windje. ‘Bon Bini na Boneiru’ zoals ze in het Papiamentu zeggen. Bonaire is heel het jaar te bezoeken, maar onze favoriete maanden zijn van januari tot en met april. Het is dan net wat koeler en er valt deze maanden vrijwel geen regen. Je boekt je ticket bij KLM of TUI en je vliegt met een overstap op Aruba of Curaçao in ruim 12 uur naar Bonaire. Vergeet hier niet de juiste documenten in te vullen.

Kopje onder

De onderwaterwereld van Bonaire is voor veel mensen een reden om naar dit eiland te komen. Het staat tenslotte niet voor niets bekend als ‘diver’s and snorkeler’s paradise’. Veel divesites zijn makkelijk toegankelijk vanaf de kustlijn, maar ook voor de mooiste snorkelspots ben je op het goede adres. De onderwaterwereld is zo fascinerend en er is zoveel te zien. Vergeet dus niet een goede snorkelset en waterschoentjes in je koffer te stoppen als jij op vakantie gaat naar Bonaire!

Bonaire
Foto: Reisverslaafd
onderwaterwereld bonaire
Foto: Reisverslaafd

Stranden

Huur een bedje bij Ocean Oasis, Sebastians Beach of Sorobon Beach Resort om een dag helemaal niets te doen en jezelf lekker te laten verwennen. Een andere leuke tocht is naar Klein Bonaire, neem de watertaxi en geniet van het adembenemend tropisch eilandje. Neem genoeg eten en drinken mee, want er is hier helemaal niets en dat maakt het juist zo’n fijne plek.

Wij vinden het echter stiekem het allerfijnste om met een eigen stoeltje en koelbox een plekje uit te zoeken waar niemand zit en je kunt genieten van je eigen tropische stukje strand. Met geluk zie je ook nog een prachtige zonsondergang.

Ons favoriete kleine strand is ‘secret beach’. Nieuwsgierig geworden naar deze plek? In een van onze volgende blogs nemen we je mee naar de 5 mooiste stranden van Bonaire.

Secret Beach Bonaire
Foto: Reisverslaafd; Secret Beach
klein Bonaire
Foto: Reisverslaafd; Klein Bonaire

De mooiste roadtrips op Bonaire

Stap in je huurauto en ga voor een ‘rondje zuid’. Je komt hier langs de zoutpannen en je kunt snorkelen bij de zoutpier. Er is op deze geweldige snorkelplek 99% kans dat je schildpadden ziet. Bezoek iets verderop de slavenhuisjes en vervolgens Kite Beach. Volg de steeds smallere weg en zie hoe het landschap langzaam verandert naar ruiger landschap. Hier zul je ook flamingo’s zien die elke dag van Venezuela naar de zoutmeren trekken. Vervolgens zie je aan je rechterkant een aantal schitterende kunstwerken van graffiti op vervallen gebouwen. Zeker de moeite waard, om hier wat mooie foto’s te schieten. De zee aan de oostkust is wild, maar vergeet hier zeker Sorobon niet te bezoeken. Dit ligt in een rustige baai aan de oostkust en heeft een aantal leuke strandtenten, maar ga hier ook zeker een les windsurfen volgen bij de broers Tonky en Taty Frans. 

De noordwestkust is ruiger en alleen de weg richting 1000 Steps is al geweldig. Vervolg de weg tot je uiteindelijk in Rincon belandt. Dit is het oudste dorp van de Nederlandse Antillen waar je ook een distillery vindt waar naast de locale cactuslikeur ook een prijsaward winnende rum gemaakt wordt. Vergeet ook niet om een stop te maken bij Posada Para Mira voor een heerlijke verse tamarinde juice, een verkoelend biertje of laat je verrassen door een van de lokale gerechten. Neem uitgebreid de tijd voor een ‘rondje noord’, want je komt onderweg langs de meest prachtige snorkelplekken zoals 1000 Steps en Karpata. 

Daarnaast zijn er aan de ruige oostkust nog een aantal leuke autoroutes die je kunt volgen. Meer informatie over deze routes vind je hier.

surfen Bonaire
Foto: Reisverslaafd; thefransparadise
1000 steps Bonaire
Foto: Reisverslaafd; 1000 steps

Liever een actieve vakantie?

Bonaire is een klein eiland, maar heeft toch meer te bieden dan alleen de prachtige zee en onderwaterwereld. Bezoek Slagbaai National Park wat onderdak biedt aan fantastische flora en fauna. Heb je zin in een leuke uitdaging? Beklim in het Slagbaai National Park de Brandaris, het hoogste punt van Bonaire met dus uiteraard prachtige vergezichten. Of maak een van de andere vele hikes, waar je verrast zult worden door de diversiteit van het eiland.

Onze favoriete hikes zijn Seru Largu, Red Hill en de hike langs zee naar de Zoutpier. Wil jij liever een andere outdooractiviteit doen? Denk dan aan caving, een kayaktocht door de mangrove, suppen, of verken de ‘kunuku’ te paard. 

Brandaris Bonaire
Foto: Reisverslaafd; Brandaris Slagbaai National Park
Slagbaai NP Bonaire
Foto: Reisverslaafd; Slagbaai NP
Paardrijden Bonaire
Foto: Reisverslaafd; paardrijden oostkust

Tot slot

We hebben naast alle andere bestemmingen die we bezochten ook van Bonaire een factsheet gemaakt. Deze kun je hier downloaden. Daarnaast hebben we ook een 8-daags vakantieschema opgesteld, zodat je niets hoeft te missen van al het moois dat Bonaire te bieden heeft. 

Wij vervelen ons nog steeds niet op dit tropische eiland. Benieuwd naar ons emigratieverhaal naar Bonaire? Lees dan hier de blog die we hierover geschreven hebben.

Ayo,

Bart & Chantal

Kijk ook zeker eens op ons Instagramaccount Reisverslaafd.

Deel deze post
Reisverslaafd
Reisverslaafd
Articles: 10