We merken dat steeds meer mensen op zoek zijn naar een gelukkiger leven. Het vinden van geluk en de zoektocht naar een gelukkiger leven is niet iets dat je zomaar lukt. Tegenwoordig zie je online steeds meer cursussen en coaches die je binnen no-time een gelukkig leven beloven. Een aantal hiervan zullen echt wel goed zijn, echter het overgrote deel gaat je echt niet geven wat je zoekt.
Het leven bestaat uit ups en downs, het is een cyclus. Indien je die cyclus goed gebruikt kun je als persoon groeien, maar daarvoor moet je eerst door een aantal downs om weer even bewust te worden van het leven. Dat hebben wij ondervonden en hebben deze downs om kunnen buigen naar groei en dus vonden we ons geluk.
Wij zijn dus geen coach en ook wij zullen je wellicht niet helemaal kunnen helpen in je zoektocht naar geluk. Je zult geluk namelijk altijd in jezelf moeten vinden. Op basis van onze ervaringen en gezien we echt wel een verhaal te vertellen hebben, zijn we ervan overtuigd dat we je wel een duw in de goede richting kunnen geven. Dat is ook precies het doel van onze website Reisverslaafd. Je zult dus naast al onze reisverhalen ook meer blogs terug gaan vinden over onze lifestyle.
4 tips in de zoektocht naar het vinden van geluk
In deze blog geven we je de eerste 4 tips voor een gelukkiger leven die nodig zijn om een volgende stap te zetten in het vinden van geluk. Ons heeft dit enorm geholpen in de eerste stappen voor het naleven van onze lifestyle (Reisverslaafd is ontstaan in 2011). Waarin wij leven vanuit onze kernwaarden en onze dromen en doelen najagen.
Tip 1: stel goede vragen
Denk je wel eens na hoe jouw mooiste leven eruit ziet? Waarvan heb je altijd al gedroomd, maar altijd gedacht; dat gaat toch nooit gebeuren? Of waarvan je denkt dat zou ik altijd nog wel een keer gedaan willen hebben? Wat is voor jou echt belangrijk in het leven? Of denk je hier wellicht nooit over na, omdat je eigenlijk geleefd wordt? Welke kernwaarden in het leven zijn belangrijk voor je?
Hoe gelukkig ben je nu?
Heb je wel eens bewust nagedacht over hoe je huidige leven er nu uitziet? Ben je bijvoorbeeld tevreden met je werk, je relatie, sociale leven, de plaats waar je woont? Is dit allemaal echt wat je wilt? Wat voor cijfer zou je je leven geven? Is dat cijfer een 9 of een 10, prima! Jij mag jezelf een gelukkig mens prijzen. Alles lager betekent dus dat jij niet je mooiste leven leeft. Een onvoldoende (lager dan een 6) betekent meestal dat je eigenlijk al dusdanig ongelukkig bent dat je echt iets moet gaan veranderen en dat dan ook meestal wel gaat doen. De gevaarlijkste en meest voorkomende zijn de gemiddelde cijfers (6 tot 8). Jij vindt het allemaal wel best. Het kan allemaal beter maar ‘ach ik heb niet te klagen’, het kan allemaal nog veel slechter.
Er zijn dus ontzettend veel vragen die je jezelf kunt stellen om een goede inventarisatie te maken van wat jij heel graag zou willen, maar ook zeker wat je eigenlijk helemaal niet wilt. Breng jouw inventarisatie in kaart om heldere inzichten te krijgen.
Tip 2: formuleer jouw kernwaarden
Om onze lifestyle na te kunnen streven, zijn voor ons de volgende kernwaarden van belang:
- Vrijheid
- Avontuur
- Liefde
- Kwaliteit
- Vitaliteit
Het ontstaan van deze kernwaarden, wat ze precies inhouden en de invulling daarvan binnen onze huidige lifestyle als Reisverslaafd is te lezen in onze volgende blog.

Tip 3: je tijd in het leven is beperkt - leef meer vanuit bewustzijn
De tijd in je leven is beperkt, vaak denken we daar niet bewust over na. Meestal krijgt de tijd die we hebben in ons leven pas betekenis als er zich een negatieve ervaring in ons leven afspeelt. Voor ons was dit het overlijden van mijn goede vriend Ivo (27) en het overlijden van onze (schoon)vader (64), net met pensioen. Ook indien je zelf problemen krijgt met je gezondheid, waardoor het steeds moeilijker wordt om nog dingen te doen die je graag doet of zou willen doen. Pas op die momenten worden we ons weer even bewust van de tijd die je hebt in het leven, maar vaak ebt dat weer weg omdat we ons weer storten in de dagelijkse gang en vooral drukte van het leven.
Die bewustwording zou er vaker moeten zijn, maar hoe doe je dat dan? Meditatie, meer in het nu leven, in de natuur zijn en meer tijd voor jezelf helpt ons om dit bewustzijn meer vast te houden. Zo vinden wij het heerlijk om in onze tuin te luisteren naar alle bijzondere vogelgeluiden of op een afgelegen plek aan zee te zitten en alleen maar te luisteren naar het geluid van de zee. Of de onderwaterwereld van Bonaire te ontdekken, daarin kunnen wij uren verdwalen. Wat daarnaast ook helpt is jezelf vaker de vraag te stellen; wat zou je nog willen doen als je hoort dat je nog maar een paar maanden te leven hebt?
Vaak denken mensen dat ze gelukkiger zijn als ze veel geld hebben, maar dat is natuurlijk niet zo. Wij zien geld als een middel en versterker. Krijg eerst helder waar je gelukkig van wordt en bedenk dan pas hoeveel geld je daarvoor nodig hebt, dat is het middel. De versterker uit zich in de manier waarop jij in het leven staat. Als jij een enorme klootzak bent en je hebt meer geld, wordt je een nog grotere klootzak.
Hoe verwezenlijk je dan jouw dromen en doelen?
De vraag is hoe graag wil je het? Geloof me, er zijn genoeg obstakels die je tegen gaat komen om je dromen en doelen te verwezenlijken. Waarom kom je niet in actie? Vaak zijn het de angsten en beperkende gedachten/conditionering die je weerhouden actie te ondernemen. Onze ervaringen hierin ga je teruglezen in onze komende blogs.
Tip 4: werk aan een goede mindset
Een goede mindset en sterke overtuiging is cruciaal om doelen en dromen te kunnen verwezenlijken. Overwin je angsten en ga over tot actie, zend uit wat je echt graag wilt en zie het voor je alsof het er al is (visualisatie en LOA), blijf optimistisch, blijf hoop houden en toon veerkracht bij tegenslagen. Laat je door niemand uit het veld slaan of je weerhouden. Niets is onmogelijk, maar blijf wel enigszins realistisch.
Natuurlijk hebben wij onszelf ook al deze vragen gesteld in onze zoektocht naar het vinden van geluk. Zo hebben we uiteindelijk onze droom kunnen verwezenlijken door te emigreren naar Bonaire. Goede vragen geven je heldere inzichten en uiteindelijk antwoorden. Ook hebben wij zeker moeten werken aan onze mindset en de daarbij behorende angsten.
Tot slot
Samengevat de eerste stappen op zoek naar jouw geluk:
- Stel jezelf goede vragen om goede inzichten te verkrijgen
- Formuleer kernwaarden in je leven en pas ze toe in je acties
- Leef meer vanuit bewustzijn, je tijd is immers beperkt
- Werk aan een goede mindset
In onze komende blogs zullen we dieper ingaan op deze punten en daarbij onze ervaringen delen. Hopelijk heeft deze eerste blog je aan het denken gezet, om in beweging te komen en je de eerste stappen te laten zetten op zoek naar jouw gelukkigste leven!
Kijk ook zeker eens op ons Instagramaccount Reisverslaafd.